Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakotikupus

Marketing

maraton

krenem ja danas vidit šta je bura učinila od maslina i uputim se prema tomiju na brda uzet pivu za ubit tugu jerbo je na susjednom ulazu sorilo fasadu. ustalom neznan za koji kurac meču te fasade kad će i ionako svak amlo jača bura otpuhat, a ne služe ničemu. kaže žena iz tog ulaza da jon je isti kurac ka i prije plus šta je zgrada još prije tri'est godina izolirana termo žbukom i ko će sad sve to platit pitan ja vas? ko? opet će oni iz stanouprave reč da nema para i da mraju dignit pričuvu na račun kredita za obnovit fasadu. onoliko koliko su digli pričuvu misečno ne potrošin za grijanje, znači sve je to zakurac samo kako bi neki uhljubi iz stanouprave sebi osigurali plače veče od hrvatskog prosjeka.

eni vej, siden u auto i krenen put tomija na brda uzet pivu da ubijen tugu, jer kad je ode vako mogu mislit šta ću zateč kod maslina, dođen do skretanja prema mostu za na brda kad tamo s jedne strane rampa o zabrani prolaza a sa druge policija prepriječila put plus kola od lovrinca. u prvi mah sam pomislija da je po srijedi neka kriminalna radnja kojih je u zadnje vrime pun kurac, kako u splitu tako i šire. eno momak u solinu jutros ispalija na mozak i demolira prometov autobus. a jebate i ti prometovi vozači bi mogli dobit beneficirani staž plus nadnicu za strah, svaki kome se digne kurac udri po prometu. aj dobro, skrenem di mogu i kontan kako ću kod šakića nizbrdo na brda, al gle kurca i tamo pripričili cestu i nemoš nizbrdo. prvo šta mi je palo na pamet je da je bura satrala ona stabla kod tomija i da sad parkovi i nasadi to čiste pa nemoš proč, krenem dalje prema čistoči i nizbrdo na stinice pa ću okolo jer je kopilica otvorena u tom smjeru, drugi smjer je zatvoren već misec dana zbog plinofikacije. spustin se do gradilišta buduće uzdanice i dike grada, westgejta kad tamo priprečen put i prema stinicama, e tu više nisam ima ideja šta bi moglo bit jer plinovod još nije proša a i nedija je, al prolaz prema brzoj cesti otvoren, gle kurca, ode mogu put solina, al zakurac jer me tamo ispod šakiča opet usmjerilo uzbrdo, a ukurac di ću sad uzet pivu? puten vidin neka šta trču, mislim oni prvi su trčali, a oni malo iza nji su dahčali, sitin se da na putu priko puta aničeve zgrade ima jedan tomi pa ću se spustit dole do poišana i priko mertojaka skrenit put solina. dok san uzima pivu padne mi napamet da su zadnji dana nešto govorili o nekon maratonu i kako ih ni bura nije mogla spriječit pa se mislin, ako i ni bura nije mogla spriječit koji kurac trču danas? a jebate manita svita!? uzmen ja tako pivu koja je bila u ponudi al nikako onu koju inače duperan i napokon se uvatin brze ceste za solin. sva sriča da je oni šta je pošandrca i napa promet na drugom kraju, jer kako je krenilo mga je bit i na širini.

obiđen masline, zadovoljno gucnen pivu, popušin par cigareta i uputin se nazad, sritan i zadovoljan, e ali, oču moč priko tomija na brda za uzet pivu koju duperan i šefiki ono šta mi je naložila da bez toga ne dolazin doma? krenem starom cestom i stignem do brda, al ovog puta odizad pa me oni šta manitaju nisu mogli zajebat. jedini problem je bija most priko brze ceste, jel ono tamo bilo zbog maratona ili kriminalnih radnji. to je bilo pitanje na koje ni hamlet nebi moga odgovorit. uzmen pivu i ono bez čega se nesmin vračat, prođen most, aj fala kurcu, i stignen doma, svi sritni i zadovoljni.

poslin ručka ubijen oko i kad san se diga iden vidit šta kažu dnevna glasila o buri. svugdi se zbrajaju štete koje niko neče platit jer nije proglašena elementarna nepogoda, a i zašto bi kad je kod nas bura uobičajena pojava, ko te jebe šta si parkira auto ispo bora il šta si za fasadu uzeja najjeftinijeg izvođača, kad u moru vijesti jedna koja iskače, splitski humor. neki lik je na hotelu marjan, koji je baj d'vej posta oglasna ploča za sve pizdarije šta se u splitu događaju napisa: ' šta trčete kad vas niko nevata'. ko je napisa da napisa, napisa je ono šta i ja mislin, a more bit da je i njemu bilo pun kurac šta mora priko mertojaka u solin. evala ti momak, koji jesi da jesi, naš si. splite volin te!

Post je objavljen 24.02.2019. u 18:18 sati.