Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

DJEČIJI DOPLATAK ZA 309 026 DJECE


ZAHTIJEV ZA DJEČJI DOPLATAK PODNIJETI - ŠTO PRIJE

Isplata doplatka za djecu za siječanj 2019. započela je 18. veljače. Dječiji doplatak će dobiti 161 157 korisnika za 309 026 djece.
Hrvatsko zavod za mirovinsko osiguranje podsjeća korisnike doplatka za djecu da bi do kraja mjeseca veljače trebali podnijeti zahtjeve kako bi mogli bez prekida nastaviti primati doplatak i u 2019. godini. Uz zahtjev za ostvarivanje prava na doplatak za djecu nije potrebno dostavljati dokaze o ostvarenom ukupnom dohotku kućanstva korisnika doplatka za djecu od Porezne uprave, poslodavca, HZZO-a i HZZ-a, osim potvrde poslodavca o svoti naknade koju je isplatio zbog bolovanja na teret sredstava HZZO-a, potvrde centra za socijalnu skrb o ostvarenoj novčanoj naknadi roditelja njegovatelja ili njegovatelja te udomiteljske naknade.
Ako podnositelj zahtjeva dohodak ili mirovinu prima iz inozemstva, uz zahtjev treba priložiti kopiju ugovora o radu u inozemstvu i dokaze o visini primanja. Onima koji zahtjev podnesu nakon 1. ožujka 2019. pravo se priznaje od dana podnošenja zahtjeva, kao i onima koji podnose novi zahtjev. Za novorođeno dijete pravo se priznaje od dana rođenja djeteta ako je zahtjev podnesen u roku od mjesec dana od rođenja djeteta. Osobe koje su zaposlene u drugim državama članicama EU, EGP-a ili Švicarskoj Konfederaciji, a njihov bračni, izvanbračni ili razvedeni drug je zaposlen u Hrvatskoj i djeca imaju prebivalište u Hrvatskoj, zahtjev za doplatak za djecu podnose u Hrvatskoj, Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje, područnoj službi, uredu ili ispostavi prema mjestu prebivališta podnositelja te i besplatno u poštanskim uredima na području Republike Hrvatske.
Informacije vezane uz doplatak za djecu radnim danom od 8 do 16 sati na info telefonima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje 01/4595-011, 01/4595-022 kao i na internet stranici Zavoda
.


Post je objavljen 20.02.2019. u 00:53 sati.