Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

O političkoj nekorektnosti



Jučer smo se rano uputili u brda, u industrijskoj zoni kupili gotovo jelo, jedna od temeljnih ideja je bila po lijepom sunčanom, a ipak malo svježem danu, isprobati novi kramp koji sam dobio kao dar za Valentinovo.
Dok putujemo uglavnom slušamo treći program radija i tako kratimo vrijeme. Oduvijek smo u stvari od radio stanica samo to slušali, a bili smo i na obrani diplomskog rada našeg prijatelja, koji je svojevremeno obranio rad o trećem programu kod sad već pokojnog profesora Gašparovića s najvećom ocjenom.
Tako je jučer bila tema najnoviji roman kontroverznog, meni uglavnom dosadnog Uelbeka, a u razgovoru u studiju su se dosta zadržali u polemici oko političke (ne)korektnosti tog pisca. Meni to nije baš i neka tema, da mi nije dosadan čitao bih ga, a i ne vjerujem više uopće da pisci,iako čitani, mogu baš uticati na široke neobrazovane mase. Zamislio sam se o svojoj osobnoj nekorektnosti, koja mi je češće pripisavana, pa uostalom i jučer kad sam spominjao doseljenike na moj rodni otok.
Jednostavno mi se ne sviđa njihova tradicija da kuća mora imati dvoja vrata, jednu za radnju, drugu za ukućane, koju bez pardona nameću ostalima, osjetio sam na vlastitoj koži i nitko me ne može uvjeriti da i tu trebam braniti tezu o poštovanju kulturalnih različitosti. Pripadam još uvijek, mada već neaktivnije, međunarodnom pokretu, no ne pada mi na pamet slijepo se pokoravati autoritetu vodećih ljudi. Iako se kao član tog pokreta zalažen za demokratiziranje Europe, o prošlosti i gradskoj gerili u kapitalističkim zemljama ne mijenjam mišljenje. Svejedno me ni na fejsu ne može prihvatiti trenutno najeksponiranija ljevičarka, jer prijateljujem i s poznatim osobama iz desnog spektra, još najbolje da će mi netko određivati prijatelje.
Dalo bi se tu još puno toga, al moram na posao, uglavnom kramp je simpa, al zemlja jučer nije bila najgostoljubivija, ne paše mi baš uloga seljaka.

Post je objavljen 18.02.2019. u 10:10 sati.