Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Pygeum africanum

Jel znate vi šta je pygeum africanum? Saću ja brzinski rasvijetlit misterij.

Dakle govorimo o afričkoj šljivi, od koje ne rade pekmez a ne peku ni čarobni napitak zvan rakija, jer je plod tolko gorak da nije za ljudsku upotrebu. Gule koru s drveta pa s njom po potrebi čarobiraju. Pa da usput kažem da su je afrički iscjelitelji i travari koristili za liječenje vrućice, malarije, povijanje rana, liječenje problema nastalih zbog otrova sa strelice, boli u želucu, za čišćenje crijeva, za bolesti bubrega, stimuliranje apetita, za liječenje gonoreje i duševnih bolesti. Znači koristili gdje god su mogli, znate ono – dođe neko bolestan na bubrege, pa ga malo specijalist pregleda, pa misli ko profesor Baltazar, pa kaže – ma daću mu afričku šljivu, ak mu ne pomogne za bubrege počeće jest za trojicu.
Tek se odnedavna ovo čudotvorno stabalce širokog spektra primjene počelo reklamirat ko neviđeno sredstvo za izvjesne probleme muškog dijela populacije. Doktori su onak dosta sumnjičavi, jedan poznati urolog ide tak daleko da kaže da ljudi kupuju mačka u vreći i da je afrička šljiva potpuno nedjelotvorna i da djeluje tek ko placebo il još gore, ak nakrkaju u te tableturine neke nedozvoljene supstance.
Al ajde ti odoli kad vidiš reklamu. Uz ritam afričkih bubnjeva na stejdžu se pojavljuje Afrikanac ko od brda odvaljen, sa kopljem u ruci i laganom šosiću od nepoznatog materijala, i dok muški glas melje kak je to potpuno prirodan preparat koji jača potenciju i regulira rad prostate. E onda Afrikanac izgovara krucijalnu rečenicu: „Afrička šljiva ne pada“, a prilazi mu micos macos u dubokoj al oskudnoj crnini ( dapače iznimno su vidljive i crne čarape s pripadajućim halterima ), vata ga za lijevo rame i uz smiješak progovara :“Žene znaju.“ Pa opet muški glas promelje – oslobodite svoju muškost; za muškarce koji znaju. Pa se pojavljuje nasmijani mladac kojem ne da ne treba afrička šljiva obzirom na godine, neg mu ne treba ništa vezano sa šljivom kad on čim se negdje pojavi eto k njemu četrnajst cura i sve ga se pokušavaju dočepat. Pa opet muški glas ponovi konstataciju da afrička šljiva ne pada.

I kome sad vjerovat, urologu koji tvrdi da afrička šljiva stimulira otprilike ništa, il reklami koja izrijekom tvrdi da će svaki potrošač postat novi Kazanova čim dekne taj prašak?
Fala nebesima pa nisam muško i ne moram uopće razmišljat o šljivama, osim kad kuvam pekmez il neki kompot. Pa ak mi koja šljiva i padne operem je i nastavim sa procedurom.

Post je objavljen 16.02.2019. u 19:40 sati.