Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/irenam

Marketing

Garmish-Partenkirchen i dvorac Neuschweinstein

Prije nekoliko godina išli smo u posjet kumovima u Murnau, gradić udaljen oko 70 km od Munchena i 30 km od Garmisch-Partenkirchena. U blizini Murnaua se nalazi park za djecu Freizeitpark Märchenwald. Uglavnom su sve atrakcije za djecu do nekih 15 godina. Ali ima neka vožnja ili tobogan na koji se ni ja ne usudim ići. Karta se kupuje tako da vam vrijedi cijeli dan, kao dnevna karta- npr. dođete ujutro, odete doma, pa se vratite poslije opet. Jako su zgodne "životinje" koje se voze na tračnicama, pa dijete zajaše i vozi kroz šumicu- npr. svinja, konj, tigar...Zatim ima šalice koje se okreču, vlakić koji vozi kroz cijeli park,...




Postoje i prizori iz raznih bajki kao u izlogu- pa kada stisnete gumb počinje priča, lutke se kreču i jako je zanimljivo za djecu, ali je jedini problem da je samo na njemačkom jeziku, pa smo samo gledali lutke, jer je moj njemački otprilike- ein, zwei, drei, ich nicht "fašten" sretan
Za djecu imaju i organizaciju rođendana, gdje se penju u kućice na drvetu kroz razne tunele i po mrežama i onda imaju razne zanimacije i animatore koji ih zabavljaju. Šteta da to nitko kod nas ne napravi, jer imamo puno šuma koje bi se mogle lijepo urediti, pa da djeca umjesto da se igraju u shopping centrima ili sjede pred kompjuterom odu u park i igraju se vani.
Idući dan odvezli smo se do poznate skakaonice Garmisch-Partenkirchen. Možete se popeti uz skakaonicu, a mi smo otišli kočijom do kanjona Partnachklamm i šetali uz huk rijeke po kamenim stazama, a poslije smo se popeli na brdo stepenicama. Na vrhu se nalazi nekoliko lijepih mjesta gdje možete uživati u pogledu. Natrag smo se spustili žičarom do ulaza u kanjon.








Slijedeći dan smo otišli do dvorca Neuschwanstein. Bajkovit dvorac koji je poslužio kao inspiracija za Disney dvorac. Parking je u podnožju, a do dvorca možete pješke ili kočijom. Ako idete pješice pazite na "mine" koje ostavljaju konji iza sebe. Ispred dvorca možete kupiti suvenir, a za ako ulazite u dvorac možete birati turu na engleskom ili njemačkom jeziku. Uz dvorac vodi stazica iznad rijeke, a ako se bojite visine- ne gledajte dolje. Parkiralište se nalazi blizu jezera Alpsee gdje ima mnogo labudova, a na susjednom brdu se nalazi još jedan prekrasan dvorac Hohenschwangau, pa ako imate vremena nemojte, kao mi, propustiti posjetiti i ovaj dvorac.




Na povratku kući svratili smo do zoološkog vrta u Munchenu, koji je prekrasno uređen i poprilično je velik, pa računajte da ćete se zadržati bar 2-3 sata tamo.












Post je objavljen 13.02.2019. u 16:46 sati.