Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

PHIL HOGAN U POSLOVNOM POSJETU UJEDINJENIM ARAPSKIM EMIRATIMA

EU NA SAJMU GULFOOD 2019.U DUBAIJU

Povjerenik za poljoprivredu Europske Unije Phil Hogan koji je do sada u mandatu ministra poljoprivrede Tolušića dva puta boravio u Hrvatskoj, sprema se u poslovni posjet Ujedinjenim Arapskim Emiratima od 16. do 19. veljače. Ta je informacija objavljena na internetu na stranici Agriculture and rural development i ja je prenosim.
Da li je ta informacija za Hrvatsku zanimljiva i važna ili je marginalna u kontekstu male Hrvatske i velike Europske zajednice, odnosno EU?
Uvjerenja sam da je ova informacija itekako aktualna za Hrvatsku jer Hrvatska je ulaskom u EU postala dio globalnog svijeta. Jer kako piše u ovoj informaciji svrha je ovog posjeta olakšati izvoz europske poljoprivredne hrane i pića u Ujedinjene Arapske Emirate na istok arapskog poluotoka u Jugozapadnu Aziju.
Da li je potrebno da ova informacija bude poznata svakom poljoprivredniku? Da, treba, biti poznata svakome, tko ima interes znati - zato je i objavljena na internetu. Tko ima informaciju taj je u prednosti - poštuje se
Ono što Hrvatska može ponuditi i Europskoj uniji i Arapskim Emiratima su vina brojnih hrvatskih vinara i govedina iz uzgoja udruga Beby Bif.

PRENOSIM INFORMACIJU :


Pod origunalnim naslovom Business Mission to the United Arab Emirates /Poslovna misija u Ujedinjenim Arapskim Emiratima piše :

Povjerenik Phil Hogan boravit će u posjetu Ujedinjenim Arapskim Emiratima od 16. do 19. veljače 2019. u pratnji poslovnog izaslanstva visokih predstavnika europskog poljoprivredno-prehrambenog sektora. Svrha ovog posjeta je olakšati izvoz europske poljoprivredne hrane i pića u UAE, istodobno se oslanjajući na postojeću prisutnost europskih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda na emiratskom tržištu i profitirajući od njega.UAE je 13. najveće izvozno tržište EU-a za poljoprivredno-prehrambene proizvode, čija je vrijednost u 2017. godini iznosila 2 953 milijuna EUR i zemlja je s visokim dohotkom s rastućom i raznolikom populacijom. Kao neto uvoznik hrane i ulazna točka za druga tržišta GCC-a i MENA-e nudi brojne mogućnosti za europske proizvođače poljoprivredno-prehrambenih proizvoda u zaljevskoj regiji i izvan nje.
Važan element posjeta UAE bit će otvaranje sajma Gulfood 2019. u Dubaiju, gdje će EU biti prisutan s vlastitim paviljonom, fokusiranim na aktivnosti koje nadopunjuju prisutnost država članica EU na sajmu. Gulfood je najveći svjetski sajam hrane i pića - njegovo izdanje 2018. privuklo je 98 000 posjetitelja i 5000 izlagača iz više od 180 zemalja. Očekuje se da će većina država članica EU-a biti predstavljena nacionalnim paviljonima u izdanju 2019. godine.

U tom kontekstu, cilj posjeta poslovnog izaslanstva je pružiti priliku predstavnicima europskih proizvođača da se upoznaju ne samo s potencijalnim partnerima s lokalnog tržišta, već i s predstavnicima poljoprivredno-prehrambenog sektora iz cijele regije. Program aktivnosti za poslovne delegate usredotočen na tržišnu inteligenciju uključivat će seminare o karakteristikama lokalnog tržišta i trendova potrošača, maloprodaji i posjete, mogućnosti umrežavanja i posjet Gulfoodu.
Program aktivnosti za poslovne delegate održat će se u Dubaiju od 16. do 19. veljače 2019. godine.





Post je objavljen 13.02.2019. u 08:32 sati.