Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/artbystarakost

Marketing

Zatvoreni grad, kratka priča s ilustracijom

Čarobnjak Čiri Bum me uhvati za ruku i osjetih kako tonemo u neki drugi, ljudskim očima nevidljiv nivo Svijeta Fantazije.
- Mišljenje da je Svijet Fantazije, kao i svaki drugi svijet, samo ono što nam naša osjetila percipiraju i um shvaća, vrijedi manje od pišljiva boba. Svijet, svemir, stvarnost, izuzetno su složeni, ljudsko shvaćanje vremena, prostora, dimenzija, granica nečega, siromašno je, previše su pravila i zakona prihvatili zdravo za gotovo - govorio mi je dok smo lebdjeli u nekom prostoru sivo ljubičaste boje.
Tada, kroz neku izmaglicu, ugledam obrise nekih, grubo građenih kuća i zgrada.
-To je Zatvoreni grad - reče mi stari čarobnjak - i pripada Svijetu Fantazije, kao i nebrojeno drugih pojava i stvari. Svaki svijet i mnoga bića imaju svoj Zatvoreni grad.
-Tko živi u njemu? Što se nalazi unutar tih zgrada? - upitah ga. Prvo sam pomislio da bi mogli biti neki demoni unutra, ali i blago.
- Nitko ne zna odgovor na to pitanje, dječače moj, osim onoga tko ga je sagradio - reče mi Čiri Bum dok me odvodio nazad na nivo u kojem smo najduže boravili - možda je prepun nekog oblika života ili potpuno prazan. Nije na nama da po tome, nepozvani, kopamo. Možda je prepun nekih sjećanja ili osjećaja koja se ne smiju otkriti.



Post je objavljen 12.02.2019. u 19:37 sati.