Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Rupa u plafonu

Čitam danas post blogerice @AnaM naslovljen „Građevinski radovi…“ u kojem opisuje svoja iskustva stanovanja u soliterima.

E, pa i mi stanujemo u jednom od takvih solitera. Glavna 'uživancija' stanovanja je: svaki puta kad se netko od starih stanara preseli u tzv 'dom za stare i nemoćne' ili pak u 'vječna lovišta', u njegov stan se usele nasljednici ili pak oni kojima su dotični stan prodali.

Čim srede papire, počinju građevinski radovi sa svim popratnim pojavama. Kako se to sve manje-više radi u fušu, buka je uglavnom od 14 sati pa nadalje.

Koga brige za kućni red i popodnevni odmor.

Do sada smo ih doživjeli sijaset. Primjerice, u stanu 'vis-a-vis' našeg stana prije koju godinu radovi su trajali preko šest mjeseci. Gotovo svaki dan. U međuvremenu se novi vlasnik, samac u vrijeme kupnje, oženio, dobio dite, kupio novi veći stan na drugom kraju grada i odselio. Sad stan iznajmljuje.
Nadam se da podstanari neće stan otkupiti i početi novim prekrajanjem. Barem dok sam ja živ.

Spomenuta blogerica u postu piše: „Ako, dok renovira svoj stan, bušilicom probuši rupu i u vašem zidu, ne očajavajte, više nećete morati da prisluškujete šta sused priča, sada ćete moći sve i da vidite.“

Sličan slučaj imamo i mi. Nije doduše riječ o zidu već o plafonu, ali to u suštini ne mijenja ništa na stvari. Stan iznad našeg, sređen tip top, nova vlasnica je otkupila od bivše - koja je otišla u 'dom za stare i nemoćne' - pod uvjetom da ne radi nikakve izmjene. Uz taj uvjet, stara vlasnica je pristala i na manju cijenu. No, 'građevinski nerv' naših ljudi je prevladao i preuređenje stana je provedeno temeljito. Posljedice za naš stan vidi se iz donje slike.

Najprije smo se ljutili na novu vlasnicu stana – doktoricu stomatologije – , obećala je ona da će platiti saniranje, no nama se nije dalo gnjaviti s majstorima pa smo ostavili stvar takvu kakva je. Neka je sanira netko tko će kupiti stan kad mi odemo na 'onaj svijet'. Iskustvo nas, naime, uči, da će, bilo što mi napravili i sredili, novi vlasnik razvalit stan do cigle i betona. Pa zašto da se onda mi gnjavimo s majstorima.

Ipak, u svakom zlu neko dobro. Sad imam protekciju kod doktorice kod održavanja 'umjetnih kljova' i liječenja iziritiranih desni.


Post je objavljen 11.02.2019. u 12:05 sati.