Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mecabg

Marketing

Gradjevinski radovi …


Soliter je gradjevina često za stanovanje.
Arhitekte imaju svoje planove kako to sve treba izgledati, ali…
Da je naš čovek genetski predodredjen da bude gradjevinac najbolje ilustruju brojni gradjevinski radovi koji se odvijaju po našim zgradama i soliterima.


Opšte je poznato da su zgrade pune nedostataka, a da arhitekte nisu znale šta rade, i zato nema tog stana koji naš čovek ne ume da popravi i prepravi.
Od hodnika pravi dnevnu sobu, od dnevne sobe dve manje dečije, od dečije dve manje spavaće, od terase napravi ostavu, a ostavu spoji sa kuhinjom. Kuhinju smanji kako bi proširio kupatilo, a od vešernice napravi šupu za ugalj, pa ga tako sredi i dotera da ni rodjeni arhitekta više ne može da ga prepozna.
Ponesen ovim početnim uspehom obavezno promeni i parket u svim sobama, pločice u kupatilu, ulazna drvena vrata zameni za blindirana, sruši nekoliko nosećih stubova, kao i višak pregradnih zidova, a kao šlag na tortu, na vrh solitera počinje da zida vikendicu. Što se tiče donošenja i iznošenja gradjevinskog materijala, cement, pesak, šljunak i mešalicu prevozi liftom, dok šut i višak delova preuredjenog stana ostavlja pored kontejnera sa nadom da će to pokupiti gradska čistoća.

Ako, dok renovira svoj stan, bušilicom probuši rupu i u vašem zidu, ne očajavajte, više nećete morati da prisluškujete šta sused priča, sada ćete moći sve i da vidite.
Ako slučajno, dok niste u kući, sruši i vaš zid… bar će se još jednom potvrditi u praksi da nemate nikog bližeg od suseda…
Svi smo mi arhitekte, zar ne??



Post je objavljen 11.02.2019. u 08:36 sati.