Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

ČOVJEK JE BIO BOLESTAN I IMAO JE SVAKAKVA PRIVIĐENJA !



Ne čitam to smeće od novina "Bjelovarski list" i svojima sam naredio da ne kupuju taj odvratni list. Eto slučajno sam pročitao na stranici 44-45., "Franjo Friedl tvrdio je da se s izvanzemaljcima redovito susretao i družio", no tako piše u toj "žutoj novini" Čedomir Rosić, od 14. siječnja 2019. godine.

Da nisam poznavao Franju Friedla ne bi o njemu mogao ništa govoriti. Ja se ne bavim tuđim životima, kako mi to neki uvijek spočitavaju, nego ja razotkrivam takve "lažne živote", koji dovode druge ljude u zabludu i laži...

Franjo Friedl je prije dosta godina znao govoriti na radiju i bio je gost u televizijskim emisijama. Puno puta sam analizirao njegove govore, i utvrđivao, da li oni imaju kakve veze sa stvarnošću. Sa Franjom Friedlom me je upoznao Mr. Zlatko Špoljarić iz Velikog Trojstva, s kojim sam prvi put bio kod kuće Franje.

Zlatko je potpuno pao pod utjecaj svih laži i "iluzija", koje je na njega prenosio Franjo Friedl. Zbog toga sam i na Zlatka bio jako ljut, jer i on je halucionirao da ima kontakt sa Friedlovim "Ginima". Kod Friedla sam bio sve ukupno kod njegove kuće u Novim Plavicama, oko 20-tak puta.

Kad bi mi Franjo počeo pričati svoje "gluposti" ja bi ga uvijek dočekao sa svojim logičnim pitanjem,.., kad on nije na njega mi mogao dati pravi odgovor, on bi se dizao sa stolca i počeo nervozno hodati, pa čak je "nestao" iz prostorije, jer je otišao u drugu... Bivao mi je izgubljeno.

Kad usporedim sve ono što znam o Franji Friedlu, sa novinskim člankom od Čedomira Rosića - Čede, laž je; da je Franjo ponudio niz zanimljivih i živopisnih opisa, odnosno vlastitih doživljaja o "vanzemaljcima". Friedl je uvijek ponavljao iste priče i nije se imao s čime pohvaliti.

Takve priče su "škakljale uši" onima koji su bili naivni i umno zaostali. Ovaj tekst što sam napisao; to je odgovor što ja mislim o lažnim učiteljima, pa i svećenicima, i lažnim prorocima... Franjo Friedl je imao psihićkih problema, on je pune šake pio tableta. Te, je preuređivao tuđe tekstove i bavio se Plagijatom. Imao je pisaču mašinu na tipke, i kupi se je kopirni stroj.

Franjo Friedl je jedno vrijeme predavao kao profesor na školi Gimnzija u Bjelovaru. Kad je bio u mirovini i kad smo se upoznali ja sam "stotinu puta" s njime razgovarao. I nije mi bilo drago što druge ljude je "duševno inficirao". Franjo Friedl je čak bio jedno vrijeme u mojoj stranci, i na izbornoj listi... Imam fotografiju na kojoj sam ja i Franjo Friedl.

I jedan dan sam odlučio da s Franjom Friedlom ne održavam nikakve ljudske odnose. On je bio jedamput u mome stanu i poklonio mi svoje neke likovne i umjetničke radove. Ja sam se sve više počeo makivati od njega. Kod njegove kuće sam vidio ogromne količine farmaceutskih tableta, tj. kemikalija... Kad sam pitao Franju zašto to sve pije, on je rekao da ne može bez toga... I da ubrzo otilazi na "onaj drugi svijet". Ja sam ga podrugljivo pitao: a što je sa Ginima?

Franjo Friedl mi je nekoliko puta rekao; da kad on umre - da će judi shvatiti da je slavan, i da njegova kuća, auto u štaglju, i slike, i sve drugo će biti velika vrijednost. Franjo je pričao o "ljubavi" Gina, a sam je bio užasno škrt... Dvije kćeri ima iz braka koje nikada nije ni gledao...

Bio sam čak u toj šumi o kojoj se piše i govori u knjigama Franje Friedla - gdje je Friedl imao prvi susret sa vanzemaljcima. To su obične gluposti, to nije šuma, to je jedan komadić zemlje - koji Franjo naziva "livada i šuma" gdje ima možda desetak običnih stabala topole, promjera 30-40 centimetra.

Mogao bi puno pisati o Franji Friedlu, ili bolje rečeno o svim njegovim glupostima, s kojma je zavaravao ljude. Franjo u zadnje vrijeme nije ni sam znao što priča, i zadnji moj susret s njime je bio u blizini opće bolnice u Bjelovaru, gdje sam ga sreo sa punom plastičnom vrećicom tableta u rukama. Pitao sam Franju: Profesore, i to ćete sve vi popiti iz ove vrečice? Friedl je iskolačio oči i uz cinični smješak mi je odgovorio "da".



-----------------------------------------------------
BRANKO STOJKOVIĆ
B j e l o v a r, 43000
0958148290 (Tel/mob.)
E-mail: brankostojkovic152@yahoo.com
Udruga "ŠTIT"
URED. Masarykova 8
H R V A T S K A
-----------------------------------------------------
Objavljeno: 07.02.2018. godine
-----------------------------------------------------
http://crostojkovic1958.blog.hr
http://stitonosa1958.blogger.ba
-----------------------------------------------------
Broj članaka: 4678.



Post je objavljen 07.02.2019. u 12:56 sati.