Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sakurra

Marketing

Ljubomora na blogu...

Opća definicija ljubomore je: "Ljubomora je osjećaj koji se obično odnosi na negativne misli i osjećaje nesigurnosti, straha i tjeskobe zbog očekivanja gubitka nečega do čega je osobi stalo, kao što su veza, prijateljstvo ili ljubav. Ljubomora se često sastoji od kombinacije osjećaja ljutnje, tuge i gađenja."

Sve dok je netko ljubomoran u nekoj normalnoj dozi sve je ok ali biti patološki ljubomoran zna biti jaaaako opasno. Često povezujemo ljubomoru s brakom ili ljubavnom vezom međutim ona postoji i u među običnim ljudskim odnosima...na poslu, među poznanicima, kod djece i sl.

Vjerojatno se pitate što me navelo na to da pišem o ljubomori. A ja ću vam odgovoriti da je to zbog toga što sam je itekako osjetila i doživjela baš na blogu. To je veoma ružna osobina koja ne vodi prema dobrim i normalnim ljudskim odnosima, dapače! Ljubomorne i zavistive osobe ne znaju se radovati tuđoj sreći to je za njih nemoguća misija.

Umjesto da se družimo kao kulturni ljudi ponekad ispada da se ponašamo poput male djeca koja se svađaju oko igračaka upravo zbog ljubomore. Nekad je to toliko očito da jednostavno ne mogu vjerovati da ima takvih ljudi. Evo primjer:

Netko objavi svoje slike s plesnog podija a ona druga osoba (ljubomorna) odmah nakon toga objavi neku svoju sliku (isto s plesnog podija) s kojom misli konkurirati toj osobi iz čiste ljubomore, naravno uz provokativan tekst. Pa zar to nije smiješno i djetinjasto? Pogotovo ako se radi o starijoj blogerici koja neprestano naglašava svoje zanimanje, stručnost i diplome a što je pak samo dokaz da se radi o osobi bez imalo samopouzdanja.

Naravno, nije to jedini slučaj ali ovaj sam izdvojila jer je tipičan dokaz ljubomore i zavisti. A sve je to zaista bespotrebno takvo nadmetanje koje možemo pripisati samo djeci. Mi svi trebali bi se družiti, dijeliti svoju sreću pa i tugu, šaliti se i uživati u bloganju. Na sreću ima više onih koji zaista vole blogati u doslovnom smislu riječi (bez svađa i ljubomore).



Što mislite vi?


Post je objavljen 05.02.2019. u 21:46 sati.