Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojeduhovnevjezbe

Marketing

HUMPHREY BOGART, LADY GAGA I LUCAS NEFF

Na prethodnom blogu (mojblog.hr) na kojem sam pisao bio sam stekao određenu popularnost, a to zaključujem iz činjenice da sam imao preko 100 tisuća jedinstvenih posjeta. Na ovom blogu nemam uključen brojač posjeta, ali mogu pretpostaviti, da je broj posjeta isto toliko visok.
No, pretpostavljam da sam u prethodnoj inkarnaciji bio daleko popularniji, kao glumac Humphrey Bogart. Još prije nekih 8-9 godina pretpostavio sam da sam inkarnacija engleskog kralja Henrika VI. Uspoređujući pak njihove dvije slike može se zapaziti sličnost. Svoja obuhvatna znanja u ovom životu, kao i odlično poznavanje engleskog jezika, zapravo nosim kao baštinu iz prethodnih inkarnacija, kada sam živio u Engleskoj i Americi. Nitko ne može postići polihistorska znanja samo u jednoj inkarnaciji, po mom skromnom mišljenju. U ovoj inkarnaciji imam manju popularnost, ali zato kudikamo veća duhovna znanja, negoli u prethodnim inkarnacijama.
Image and video hosting by TinyPic
Jedan od mojih spiritualnih uspjeha jest iznalazak čitavog niza suvremenih inkarnacija nekadašnjih vladara, od 14. do 19. stoljeća. I ne samo njih pojedinačno, već i njihovih bračnih partnera, izvanbračnih također, kao i čitavih familija. Upitajte se samo – da li je to nekome ranije pošlo za rukom? Kao objašnjenje ovog, nesumnjivog uspjeha u iznalaženju inkarnacija kraljeva i careva mogu navesti (za one koji su radoznali) razvijenu intuiciju, te neobično povoljnu astrološku situaciju – tranzitirajući planet kroz 8. kuću horoskopa (odnosi se među ostalim na reinkarnaciju) u odličnim aspektima sa natalnim planetima tokom 2017. godine.
Nedavno sam opet pronašao nešto zanimljivo, a tiče se inkarnacija glumaca sa kojima je Humphrey Bogart započinjao filmsku karijeru.
Prema članku u Wikipediji, godine 1999. Američki filmski institut proglasio je Bogarta najboljim glumcem klasičnog američkog filma, pod čime se vjerojatno podrazumijeva period od 30tih do 50tih godina. Biograf Stefan Kanfer napisao je u biografiji naslovljenoj „Tough Without A Gun: The Life and Extraordinary Afterlife of Humphrey Bogart” ovo: „S vremena na vrijeme kolumnisti nazovu nekog mladog glumca novim Clark Gable-om, novim Jimmy Stewart-om, novim Marlon Brandom. Nitko ne tvrdi da je pronašao novog Humphrey Bogarta. Nije bilo ništa slično njemu prije njegova ulaska; nije bilo ničega kao on od njegova izlaska.“
U smislu reinkarnacije, neki su se glumci iz „klasičnog perioda“ odista ponovno utjelovili u Hollywoodu. Među njima su recimo Erroll Flynn i Joan Blondell, koje sam sa lakoćom prepoznao. Bogarta u Hollywoodu nema, jednostavno zato, što je odlučio ne inkarnairati se ponovo kao holivudski glumac. Ako vrijedi ona teorija, prema kojoj duša koja se inkarnira, sama bira vrijeme i mjesto ponovnog utjelovljenja.
Humphrey Bogart je 20-tih godina prošlog stoljeća bio kazališni glumac na Broadwayu, gdje je nastupao u manjim ulogama. Krajem 20-tih godina dobio je priliku zaigrati u dva kratka filma. Jedan od njih, „Broadway's Like That“ (1929). Glavna zvijezda filma bila je pjevačica Ruth Etting, koja je prošle, 1928. godine imala veliki hit sa „Love Me or Leave Me“.
Čim sam vidio sliku pjevačice, odmah mi je izgledala familijarno. Poslije relativno kratkog vremena shvatio sam da se radi zapravo o prošloj inkarnaciji Lady Gage. Premda ne mogu reći sa stopostotnom točnošću, nekako slutim da se radi također o inkarnaciji jedne od tri kćeri carice Marije Terezije, dakle jedne od tri koje su umrle pri porodu ili u dobi novorođenčadi. Zapravo, čini mi se da su svi akteri kratkog filma „Broadway's Like That“ bili na neki način povezani u prethodnim životima, dakle također i Bogart, Mary Philips (njegova žena u to vrijeme, u sadašnjoj inkarnaciji Scarlett Johansson), te Joan Blondell (reinkarnacija njegove žene Margarete iz vremena kralja Henrika VI, u sadašnjoj inkarnaciji Kaley Cuoco).
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Glumac Spencer Tracy je bo također vezan uz Bogartove prve korake na filmu. Zajedno su nastupili u filmu “Up the River”(1930), koji je bio prvi dugometražni film za obojicu. Jedan od glumaca, Tracy, ipak se inkarnirao ponovno kao glumac. Nedavno gledajući TV seriju “Raising Hope” (kod nas prevedena kao “Odgoj za početnike”, shvatio sam da je mladi glumac Lucas Neff u stvari inkarnacija bivšeg prijatelja, sa kojim sam debitirao na filmu. Kad je Bogart umro, Tracyja je dopala dužnost, da pročita posmrtni govor. Međutim, glumac je bio tako potresen, da nije bio u stanju da to učini, tako da ga je pročitao režiser John Huston. Iako zvuči malo čudno, očekujem da će za nekih 10 ili 15ak godina on prepoznati inkarnaciju Katherine Hepburn, te ponovno s njom stupiti u partnerski odnos.
Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 05.02.2019. u 15:15 sati.