Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bubuleja

Marketing

Koga da se bojim kad si Ti sa mnom



Često me uhvati neki neobjašnjiv strah koji me gadno ometa u obavljanu svakidašnjih obveza. Tad se jako uznemirim, a osim što je to jako neugodan osjećaj, meni taj nemir uzrokuje i fizičke probleme. Noge me ne slušaju, počinju se tresti, a tremor se očituje i u rukama. Tako je to kad ti je cijeli mišićni sustav oštećen. Najčešći su to neki iracionalni strahovi tipa strah od prelaska ceste. Imam strah i od zmija. Nebi da zmije svaki dan lizu po mom gradu. Neću nabrajati sve te moje strahove jer i sama sam svjesna da je vjerovatnost da mi se dogodi to čega se bojim ravna nuli (točnije jako mala mogućnost postoji). Ali, eto bojim se!
Druga vrsta straha koja mi neda mira je strah od smrti.
Vjerujem u vječni život pa se ne bojim trenutka kada ću ja napustiti ovaj svijet, ali bojim se smrti svojih bližnjih.
- Zašto kad i oni imaju vječni život?!
Zato jer sam samo čovjek. Sebična sam i griješna. Bojim se kako ću bez svojih najmilijih. Bez svega onoga što mi oni pružaju....
Što će mi život kad nema onih koje volim ?! Onih koji su se iskreno radovali svakom mom uspjehu i napretku, a plakali sa mnom i tješili me zbog mojih gubitaka i boli.
Ali imam čarobnu formulu za sve moje muke i nedače. Odat ću je; To je molitva. Provjereno pali. Počinjem ju sa zahvalama za svu milost koju imam, a završavam ju s „ Neka bude volja Tvoja!“. Ta močna rečenica otvara mi sva vrata i onda kad mislim da izlaza nema. Ali imam još jedan “ trik“ močniji od ičega i ikojeg oružja. To je krunica. Katkad mi se čini da ju molim u prazno i neki bezvjernici bi rekli da bezveze mantram. Ali moć krunice je neizmjerna. Možda ne baš odma' i isti tren kada bi ja to htjela, ali sve dođe u pravo vrijeme i onda kada uistinu trebam. Sve ima svoje zašto koje možda i ne vidim u prvi mah. To je moje iskustvo kako se rješavam strahova.
A iskreno me zanima u čemu ateisti i agnostici pronalaze snagu?! Što je to što ih drži na ovom svijetu; Moč?! Novac?! Kuće?! Uživancija?! Sex, drugs & rock'n roll?!
Uvažavam sve vjere i religije jer jedan je Bog.
Užasavam se idolopoklonstva.
A vjerujem u pravu, čistu i bezuvjetnu Ljubav koju nam pruža Bog!
.......



Post je objavljen 30.01.2019. u 11:54 sati.