Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

EUROPSKA KOMISIJA OTVORILA PET NOVIH EIP-AGRI FOKUSNIH GRUPA


OČEKUJU SE PRAKTIČNA INOVATIVNA RIJEŠENJA

Odjel za regionalni razvoj Hrvatske poljoprivredne komore skrenuo je medijima pozornost da je Europska Komisija otvorila Poziv za iskazivanje interesa za stručnjake koji sudjeluju u fokusnim skupinama Europskog partnerstva za inovacije na temu „Poljoprivredna produktivnost i održivost“ za pet novih EIP-AGRI fokusnih grupa za poljoprivredu te se radi o sljedećim grupama:
34: Zdravlje pčela i održivo pčelarstvo, 35: Mogućnosti diverzifikacije putem biljnih medicinskih i kozmetičkih proizvoda, 36: Salinizacija tla , 37: Zaštita poljoprivrednog tla od onečišćenja, 38: Smanjenje antimikrobne primjene u peradarstvu.
Europska komisija želi u te grupe dovesti poljoprivredne stručnjake iz zemalja članica koji bi svojim radom znanjem i iskustvom mogli pridonijeti u rješavanju problema koji postoje u sektorima čije su grupe oformljene .

Zato je otvoren poziv za stručnjake a izvor informacija je na stranici EIP-AGRI na linku:




https://ec.europa.eu/eip/agriculture/sites/agri-eip/files/charter_en.pdf

Prijave su do 11. veljače 2019. godine u 23:59 sati po srednjeeuropskom vremenu.

Svrha fokus grupe je istražiti praktična inovativna rješenja za probleme ili mogućnosti te iskoristiti i razmijeniti iskustva stečena iz relevantnih inovativnih projekata. Grupa raspravlja i dokumentira rezultate istraživanja i implikacije za daljnje istraživačke aktivnosti
pomoći će u rješavanju praktičnih pitanja u sektoru. Takva pitanja mogu se odnositi na proizvodnju, preradu, potrošnju, prijevoz ili druga područja. Od grupe se traži da se usredotoči na praktično znanje, širenje informacija u sektor, kao i na razvoj projektnih ideja za operativne skupine.
Očekuje se da će fokusne skupine raditi oko 12 mjeseci i dvaput će se sastajati licem u lice. Više informacija o fokus grupama potražite u brošuri fokus grupe i povelji fokus grupe.
Fokusne skupine započet će s radom u travnju 2019. godine i očekuje se da će predstaviti svoje rezultate i preporuke u roku od 12 mjeseci. Kandidati za svaku od sljedećih fokus grupa pozvani su da podnesu zahtjev u skladu s pravilima navedenima u ovoj obavijesti za navedenu svrhu.
Svi podnositelji zahtjeva moraju biti dostupni za putovanje na sastanak fokus grupa na određene datume. Tako naprimjer fokus grupa 34: Zdravlje pčela i održivo pčelarstvo Prvi sastanak ima 7-8 svibnja 2019, itd.
Podrobne informacije na linku:
https://ec.europa.eu/eip/agriculture/sites/agri-eip/files/charter_en.pdf






Post je objavljen 29.01.2019. u 07:01 sati.