Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

HIDROPONSKI UZGOJ RAJČICA!


JOŠ JEDAN PLASTENIK KTC-A

Plastenik na hidroponski uzgoj rajčica tvrtke KTC AGRO d.o.o. na površini od 10.960 m2 posjetio je i otvorio radove 25. siječnja ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. Prema informacijama iz Ministarstva poljoprivrede, investicija tog plastenika je gotovo 13 milijuna kuna, od kojih je 6,5 milijuna kuna potpore osigurano kroz Program ruralnog razvoja RH, podmjera 4.1.

„Veseli me povećanje plasteničke proizvodnje domaće rajčice i nova radna mjesta koja će ovaj pogon omogućiti. Ovo je zaista impresivan plastenik i želio bih vidjeti još ovakvih dobrih i uspješnih primjera unaprjeđenja domaće proizvodnje koja može bitno utjecati na smanjenje uvoza voća i povrća. Novca za ulaganja imamo kroz Program ruralnog razvoja – izjavio je potpredsjednik Vlade RH i ministar Tomislav Tolušić u Sokolovcu.
U Križevcima, ministar je obišao obnovljene prostorije i laboratorij Banke gena domaćih životinja Republike Hrvatske što je u nadležnosti Ministarstva poljoprivrede. Adaptacija prostora, kao i kupnja opreme za prikupljanje, pohranu, skladištenje i manipulaciju biološkim materijalom, te opreme potrebne za rad laboratorija Banke gena financirana je s 860 tisuća kuna također iz Programa ruralnog razvoja, podmjere 10.2 ‘Potpora za očuvanje, održivo korištenje i razvoj genetskih izvora u poljoprivredi’.





Post je objavljen 27.01.2019. u 06:33 sati.