Kemijski sastav mlijeka ine voda, suha tvar, laktoza te vitamini i mineralne tvari. Jogurt je proizvod izrazito kisela okusa i karakteristine arome. Kemijski sastav mlijeka ine voda, suha tvar, laktoza te vitamini i mineralne tvari.
Trgovac ne smije izlagati robu bolje kakvoe, a prodavati robu slabije kakvoe po cijeni istaknutoj na izloenoj robi. Mlijeni eer se pretvara u mlijenu kiselinu, bjelanevine se zgruavaju i proizvod dobiva gustou i ugodan kiselkast okus.
maturalni rad.doc - Na tritu se nalaze kao mlijeni namaz sa 75% mm, mlijeni namaz light s minimalno 12% mm, mlijeni namaz s povrem s 75% mm.
Završni rad Brojna su ljekovita svojstva probiotika: potiu bioiskoristivost B vitamina, kalcija, cinka, bakra, magnezija i fosfora; pedijatri preporuuju probiotike jer pomau u smanjenju akutnog proljeva i rotavirusa kod djece, a u 25% sluajeva smanjuje se osip koji izazivaju pelene; pomau kod infekcija urinarnog trakta; starijim osobama pomau kod ublaavanja konstipacije; potiu rast zdravih bakterija i na taj nain smanjuju pojavu kancerogenih tvari u probavi; potiu imunitet reguliranjem limfocita i antitijela; ublaavaju simptome kod bolesti sindroma iritiranog crijeva i kolitisa; smanjuju kolesterol i krvni tlak. Mlijeko je ovjeku veliki prijatelj, kao rijetko koja namirnica. Kod tih namirnica rok upotrebe ljeti se zna skratiti u odnosu na oznaeni rok na deklaraciji, stoga se mlijeko moe pokvariti. Jogurt je proizvod izrazito kisela okusa i karakteristine arome. Trgovac ne smije stavljati robu bolje kakvoe iznad robe slabije kakvoe radi prikrivanja osobina robe. Upotrebljava se kao dodatak surogatima kave za pripremu bijele kave, kao dodatak kakao u prahu ili okoladnom prahu za pripremu napitka, za pripremu slastice, mlijene okolade. Nakon munje mlijeko se podvrgava cijeenju kako bi se uklonile mehanike primjese, a zatim se podvrgava hlaenju. Nakon što je završena revizija odnosno uređenje i korektura rada , originalnost rada se konačno provjerava plagijat programom pomoću softvera turnitin. Mlijena mast je najvei izvor energije u mlijeku,u njoj se nalaze otopljeni vitamini A,D,E,K u mlijeku.