Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/forribosro

Marketing

Spotted mostar trazim curu plavo smede kose - Stvarne djevojke

*~ Literarni kutak ~*










Dating Site: Spotted mostar trazim curu plavo smede kose






Njegovo je ime Stari most. Na svijetu umrijeti nije tesko. U takvim ljudskim, sasvim ljudskim, kovitlacima ista ta sudbina u sebi nosi i sve ostale poznate i nepoznate svjetove okupljene pod kapom nebeskom.



spotted mostar trazim curu plavo smede kose

Nek te ne zacude gladni, ponizeni, jadni i bosi Bosnjaci u izlizan jaram zapregnuti, kada ih spazis. Rekao sam joj da bude vesela, i ona je vesela.



spotted mostar trazim curu plavo smede kose

*~ Literarni kutak ~* - Ko su Enverovi neprijatelji sada?!



spotted mostar trazim curu plavo smede kose




Bijele se bezli košulja rukavi. Naredio čak da pse u njegovoj Herceg — Bosni ne smiju udariti... Pašin konj kopitom razmrska kamičke koji su bili poispadali iz njedara umrlog... Gore preko neba isto tako idu Njihove sjenke: on naprijed, Ona za njim. I kod te rijeci stacemo svi: i djeca, i zreli; tu ce podjednako stati i pametni i glupi. Radnja se odvija na Herdekovcu koji je u biti metafora za svijet u cjelini, svijet sa svim njegovim rugobama, izopačenostima i bolestima, ali i sa njegovim začuđujučim ljepotama koje je teže pojmiti i obuhvatiti negoli gubavosti. Vidiš ove krpe, ovo pljesnivo blago? I zasto bi, uostalom, svoje neupitno filmofilsko iskustvo pripovjedac podredio bilo kome drugom ma koliko to drugo, novo, u ovom slucaju prognanicko-stradalnicko, bilo toliko mocno, odredjujuce da jednostavno ne trpi rivalitet. Sirotinjska majka za hamale otvorio u svakoj kasabi besplatne stanove. Pod vratom zvono mu tuče posmrtnu počast slobodi... Zakrpe, psovke i strah, i krvave oči od gladi, prašina i prosjak krmeljiv, i gola, mršava djeca, vrtuljak i papir plakata, traktori, meeting i laž - - - krvava Istina to je, i moja ljubav, moj san, ponos moj, život moj, nada, bol moja, tuga i vjera: Bosna.

[Hook up fort mcmurray|Online dating empty profile|Oglasi sex sarajevo]








Post je objavljen 22.01.2019. u 09:52 sati.