Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hampkettdethi

Marketing

Vjenčanje kod matičara - Lijepe djevojke

Sve u vezi sa sklapanjem braka










Click here: Vjenčanje kod matičara






To je čista krađa. Smatram da nismo puno skuplje prošli jer je restoran bio dekoriran za večeru, nismo i to trebali plaćati, gostima je bilo lakše jer se nisu morali voziti okolo, a svi su mogli doživjeti naše vjenčanje!



vjenčanje kod matičara

Ne smije izgledati poput haljine koju bi odjenuli na posao, nego mora biti nešto svečanija. Namjera sklapanja braka se prijavljuje u 4 matična ureda u Zagrebu i to u matičnim uredima Centar Ilica , Črnomerec, Maksimir i Medvešćak.. Otišli smo k matičaru i u nekoliko minuta dogovorili datum, prepričava uzbuđeno Ana Krvarić 33 iz Hrženika pored Krašića. SVE GORE NAVEDENE DOKUMENTE ZA VJENČANJE TREBA DONIJETI NAJKASNIJE JEDAN MJESEC PRIJE VJENČANJA.



vjenčanje kod matičara

Matica vjenčanih - Crna boja je s druge strane s vremenom postala najsigurnija opcija, pa ako uistinu nemate pojma što obući, može vas spasiti mala crna haljina. Dan za sklapanje braka može se odrediti u razdoblju od 30.



vjenčanje kod matičara

Nevjesta i ženik svoju namjeru sklapanja braka u građanskom obliku osobno prijavljuju matičaru nadležnom za mjesto u kojem žele sklopiti brak. Matičaru treba, 45 do 30 dana prije datuma koji ste odredili za vjenčanje, prijaviti namjeru sklapanja braka do 90 dana ako je u vjerskom obliku. Potrebni su sljedeći dokumenti: Izvod iz matice rođenih, a ako je izvadak stariji od 3 mj. Za prijavu se plaćaju upravne pristojbe oko 100 kn, a za sklapanje braka matičarem još 200 kn osim ako se brak sklapa izvan službene prostorije. Ukoliko će se brak sklopiti pred predstavnikom vjerske zajednice, tada matičar izdaje potvrdu o ispunjavanju pretpostavki za sklapanje braka koja se predaje predstavniku vjer. Upravne pristojbe za izdavanje te potvrde su oko 60 kn. Ja sam danas zvala u matični ured da pitam šta nam je sve potrebno za prijavu crkvenog vjenčanja i teta mi je rekla ovako: moramo doći nas dvoje zajedno, donjeti osobne iskaznice i još neke dokumente sa JMBG-om, i ime, prezime i adresu kumova ne treba kopija osobne i rekla je da ne moramo vaditi izvadak iz matice rođenih jer smo oboje rođeni u Rijeci. Zaboravila sam pitati koliko se to plaća, to ću vam napisati kad odem, i ovo vrijedi za riječki matični ured jer se očito neke sitncie razlikuju od matičnog do matičnog i nama su rekli samo ime i prezime i adresu... Što mislite, koliko ranije bih trebala otići do njega i je li mi glupo pitati ga ovo ljeto budući da dragi i ja nismo dolje i ne znamo koliko često ćemo ići? Čisto da znam o kolikoj se svoti novca radi, jedna cura iz grada mi je rekla 4000 kn , to mi se čini previše!! Problem je bio u tome što je ta cura imala vjenčanje na otvorenom, u svom dvorištu, a to je unutar 10 km... Mi bismo isto imali unutar te kilometraže... Ma, pitat ću ja matičara ovo ljeto, zaboli me što je rano... Trebamo znati koliko love nam treba... Problem je bio u tome što je ta cura imala vjenčanje na otvorenom, u svom dvorištu, a to je unutar 10 km... Mi bismo isto imali unutar te kilometraže... Ma, pitat ću ja matičara ovo ljeto, zaboli me što je rano... Trebamo znati koliko love nam treba... Znam da je osim km ulogu igralo i vrijeme ako je izvan radnog vremena,ako je nedjelja ili praznik i sl. Tako da nema druge nego pitati tocno za odredjenu lokaciju i u koje vrijeme. Ovdje je popis maticnih ureda ne znam ako smijem staviti taj link,ispricavam se unaprijed ako ne sa nekim detaljima. Evo, sve koje ste u nedoumici, kao što sam ja bila, gdje prijaviti crkveno vjenčanje.... Prijavljuje se u općini pod koju spada crkva u kojoj imate vjenčanje, nema nikakve veze s prebivalištem... I crkveno vjenčanje se može najaviti i do 3. Sad su mi rekli da od dokumenata treba: Izvadak iz matice rođenih - ne stariji od 3.



Neslana šala: Mladoženja rekao 'ne', matičar otišao s vjenčanja - Radiosarajevo.ba
Brak se sklapa u nazočnosti nevjeste i ženika, matičara i dva svjedoka. Za prijavu se plaćaju upravne pristojbe oko 100 kn, a za sklapanje braka matičarem još 200 kn osim ako se brak sklapa izvan službene prostorije. Pijanog mladenca se ne može vjenčati a pijanog kuma se zamjenjuje trijeznom osobom! Nase je vjencanje u SV iduci mjesec! Nakon blagoslova mladenci i kumovi, zajedno sa svećenikom potpisuju čin sklapanja ženidbe. Dan za sklapanje braka može se odrediti u razdoblju od 30.

[Prvi susret majke i bebe|Herceg novi crna gora slike|Portali bih]








Post je objavljen 17.01.2019. u 12:45 sati.