Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/paterluka

Marketing

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.33 sati Znači dogovoreno? Uradit ću seriju 'Razmatranja uz mob' koja će biti komentari navedenih načela. Pa ćemo vidjeti bili se od toga dalo složiti librić: Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti... KORACI – Načela duhovnosti svetog Ignacija Lojolskog'. Prvo načelo na latinski se kaže: Ad maiorem Dei glorijam'. Što vjerujem da znate znači: 'Sve na veću slavu Božju'. Bit Božja, lat. doxa je slava. Čovjekov život treba biti očitovanje slave Bože. Da drugi videći nas pomisle: 'Oh kako divan je Bog'. Ne trebate mislít da oni neugledniji, prosječno lijepi ne mogu očitovati slavu Božju. Naravno nemojte misliti da samo ljepotani ili ljepotice to očituju. Jasno oni da ali očituju i oni koji su iskompleksirani što recimo imaju dugi nos pa o svom kompleksu u molitvi s Gospodinom razgovaraju. A Gospodin im iskaže milost pa svima bez kompleksa obznane: 'Moj nos moj ponos!' Slavu Božju očituje sve ako je prihvaćeno i voljeno. Haj, zdravi i veseli bili!
---
Slava je pravo lice života. Heb. Kabod, Lat. Doxa.
Potreba da se zabavimo, igramo… otkriva nam naše eshatološko određenje.
Slava je savršenstvo, punina svjetla, mudrosti i ljepote .Ona je Bog.
Mojsiju lice sjaji nakon gledanja Božje slave.
Sve stvoreno je očitovanje Božje slave. Što je neko biće u skladu sa svojom naravi, to na sebi više odražava sjaj Božje slave.
Isus je savršeno očitovanje Božje slave. U nama se dovršava. «Nije li trebalo da Krist sve to pretrpi da uđe u svoju salvu» (Lk 24, 26)
Zato: «Slava Ocu, i Sinu, i Duhu Svetomu»
Vjera je prizivanje Božje slave u običnost svakodnevnice.
Očitujući Božju slavu mi se pokazujemo u najboljem svjetlu.


Post je objavljen 17.01.2019. u 07:59 sati.