Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maudravabdres

Marketing

Prava kupaca kod kupovine putem interneta - Susret s djevojkom

Moderni vašar - kupovina mehanizacije putem interneta










Click here: Prava kupaca kod kupovine putem interneta






Na kojoj imovini će se vršiti naplata duga, tj. Da li postoji mogućnost za povrat noca ili novi aparat u ovom slučaju? Kako pokazuje njihova godišnja statistika, najviše se trgovalo mobilnim telefonima za koje su kupci potrošili čak 19,6 miliona evra, dok je na kompjuterima i drugim uređajima potrošačke elektronike zabeležen promet od 12 miliona evra koliko je izdvojeno za oko 180.



Prava kupaca kod kupovine putem interneta

Ukoliko ste raskinuli ugovor, prodavac je dužan da vam vrati novac u roku od 14 dana od dana kada ste ga obavestili da odsutajete od ugovora. Popunjena je reklamacija i televizor je ostavljen u radnji i nakon 8 dana sam dobio odgovor da moja reklamacija nije prihvacena i da nije uocena nesaobraznost koju sam reklamirao. Jedine troškove koje plaćate u ovakvom slučaju su troškovi transporta. Nova europska direktiva zabranjuje trgovcima da naplaćuju veće naknade za plaćanje kreditnom karticom od one koja predstavlja stvarni trošak za trgovca.



Prava kupaca kod kupovine putem interneta

Moderni vašar - kupovina mehanizacije putem interneta - Kako bi obavljanje transakcija na internetu bilo sigurno i jednostavno, kontinuirano primenjujemo najsavremenije tehnologije i najviše bezbedonosne standarde.



Prava kupaca kod kupovine putem interneta

Da li ste znali da imate pravo da uložite reklamaciju čak i u slučaju da ste izgubili fiskalni račun? To nije znala Jasmina Cvetković iz Beograda, koja je nedavno pokušala da nakon deset dana od kupovine vrati haljinu koja je nakon jednog nošenja pukla po šavovima. Mali broj potrošača zna i da, ukoliko je robu poručio preko interneta, ima rok od 14 dana da se predomisli. Goran Popović iz Nacionalne organizacije potrošača Srbije kaže da malo ljudi zna da, ukoliko se na kasi pojavi viša cena od one koja je napisana ispod proizvoda na rafu, potrošač ima prava da traži da mu se naplati niža cena. Ako ste kupili cipele krajem zime i tek sledeće sezone uvideli da propuštaju vlagu, imate pravo na zamenu - Ako roba ne odgovara prikazanom kvalitetu, trgovac je u obavezi da potrošaču ponudi zamenu, a potrošač može da zahteva i povraćaj novca - dodaje on. Ako ste kupili cipele na rasprodaji krajem sezone i niste ih nosili do sledeće godine, a pri prvom snegu su vam se raspale, imate pravo na zamenu. Te cipele su stajale, nisu nošene i vi niste mogli znati u roku od 15 dana da nisu očekivanog kvaliteta. I večito pitanje - da li kupci treba da daju JMBG? Po pravilniku iz 2004. To jeste suprotno Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti i poverenik je zatražio da se to promeni, ali do toga još nije došlo. Isti taj zakon ne obavezuje trgovca da potraži kopiju na fiskalnoj traci, jer i sam zahteva originalni primerak. Takodje, trgovac nije u obavezi da prekrši Zakon o trgovini kako bi ispoštovao Zakon o zaštiti potrošača. Više puta je nadležnima skrenuta pažnja na taj problem, ali odgovora nema, kao ni za obavezu davanja JMBG-a. Za taj problem znaju oni koji se nalaze u isto vreme i u ulozi trgovca, i u ulozi potrošača. Možete i to da istrazite. Možda nešto obećaju pred izbore : 96%.



Internet prodaja i kako naći stranke na internetu
Seosko sam dete a rad sa cvećem mi je najveći izvor energije. Vodite računa o prevarama! Žalite se — besplatno je! Koja su moja prava, da li proizvod mogu ponovo reklamirati za zahtevom za povraćaj novca? Porudžbina je otkazana zbog iznenadnog odlaska poručioca u inostranstvo. Plaća poslovni prostor, poreze na firmu, na radnike, PDV i još mnogo toga. Time će vam se možda pružiti bolja zaštita, ali ono ne može zamijeniti niti skratiti najmanje dvogodišnje jamstvo koje uvijek imate prema pravilima EU-a. U slučaju bilo kakve promene isporučilac je dužan da obavesti kupca.

[Kako napraviti svoj profil na fejsbuku|Price koje nose u sebi poruku|Mali oglasi za posao banja luka]








Post je objavljen 15.01.2019. u 19:48 sati.