Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mcind

Marketing

Šetnja po gradu 2




Još jedna šetnja po gradu, ovaj put za promjenu bez onih obaveznih posjeta bankama, ljekarnama, trgovinama, tržnici i sl. jer je bila nedjelja, a kad sam već odustao od zimskog uspona u okolici mjesta Klana jer više nema snijega ni tamo, išao sam posjetiti neke poznanike i prošetati manje prometnim ulicama.

Na ovom trgu zanimljiva instalacija od Voje Radoičića, ovo bi trebao biti starinski parobrod.



A na ovom mural preko skoro cijele strane zgrade. Jedno vrijeme sam i živio u Starom gradu i sviđa mi se ovakvo šarenilo, nekad ga je uglavnom činila tiramola.


Primjećujem kako je tokom radnog dana puno više ljudi na korzu i po kafićima, a sad u nedjelju nešto poslije podne skoro da nisam vidio ni pása, a onda sam ipak ugledao ova dva kod Kosog tornja .


Zatim i veću grupu turista koja malo vraća živost. Nije baš ovaj toranj ni kosi ni velik kao onaj poznati u Pisi, ali je ipak zanimljiv za vidjeti.


Ovdje su za vaze upotrijebljene stare baje koje su služile za smeće, a poneke su oslikane sa cvjetnim motivima od učenika iz obližnje škole.


Na moru spoj starog i novog.


Na ovoj pipi je pitka voda, a to znaju i golubovi.


Vraćam se nazad uz Mrtvi kanal, Fiumaru, nekad korito Rječine i najstarija prirodna luka grada Rijeke


A kad sam već naumio posjetiti poznanca na Bulevardu, krećem prema Sušaku. Ovo je jedna stazica između lovora, a lijevo odavde uz nju je i manji predio sa neuređenom šumom lovora koja izgleda kao džungla. Zanimljiva divljina usred grada.


U gradu je puno stuba, a kako se zovu ove stube znati će reći oni koji su pohađali gimnaziju koja se nalazi odmah lijevo, a i nije teško pogoditi kako se zovu.


I supruga mi je išla u ovu gimnaziju, a možda je i poneka blogerica.


Prije šetnje integ. tjestenina od pira sa rezancima od mrkve i tikvice, kratko kuhana i grubo pasirana rajčica, pasta od zel. maslina, maslin. ulje, avokado i miješana salata, a nakon šetnje bilo je nešto sa proteinima, ali opet sa sličnom salatom.


Fotke koje se bolje vide kad se povećaju:
-Sušačka gimnazija i pogled sa Fiumare na dio Rijeke, iznad je Trsat.


Pogled sa Trsata na Rijeku, a o Trsatu ću drugi put.
Pozdrav iz grada koji teče.

Dodatak:

Za ljubitelje klizanja šator na gatu Karoline Riječke kraj mora.




Post je objavljen 14.01.2019. u 07:57 sati.