Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/riweluma

Marketing

Metković Gradske vijesti - Pronađi pratnju

Svečano otvoren kamp „Omišalj“










Click here: Metković Gradske vijesti






Da bi se spriječilo širenje bolesti namjesništvo u Zagrebu naredilo je da se u Metkoviću pronađe mjesto za leprozorij, gdje bi se smjestili svi dalmatinski gubavci. Tehnički elaborat bio je završen 1936. Stanovništvo je odgovorilo na to izlaskom na skupštinske izbore 1931.



Metković Gradske vijesti

To su bile praktično zadnje akcije talijanske vojske prije kapitulacije, 8. U njemu se nalazi 120 mobilnih kućica i 180 prostranih parcela za kampere i šatore. Daljnja bombardiranja prouzročila su paniku među stanovništvom koje se dijelom iselilo u okolna naselja, a život u gradu bio je paraliziran.



Metković Gradske vijesti

Preminuo 25-godišnji vozač motocikla - Dvije godine se Promicateljski odbor borio kako bi Pokrajinska vlada u Zadru prihvatila usvajanje Pravila koja su bila preduvjet za osnivanje Glazbe.



Metković Gradske vijesti

Prvi je pisani dokument o postojanju knjižnice u Metkoviću izvješće objavljeno u zadarskom Narodnom listu od 15. Iz redaka nepoznatog autora saznaje se kako je proteklo otvaranje Narodne čitaonice koje se zbio 30. Narodnu čitaonicu u Metkoviću osnovala je Narodna stranka s ciljem okupljanja svojih pristaša te je taj događaj osim kulturno-prosvjetne imao prvenstveno političku važnost. Svečani događaja uveličali su svojim pozdravnim govorom R. Allodi kao prvi predsjednik Narodne čitaonice te don Mihovil Pavlinović koji je tom prigodom, pored biskupa Josipa Juraja Strossmayera i drugih istaknutih političkih djelatnika tog doba, proglašen počasnim članom. Prva lokacija Narodne čitaonice nije poznata, no 1891. Zbog velikih poplava 1952. Na današnju lokaciju, prizemlje stambene zgrade sagrađene 1959. Za vrijeme Domovinskog rata, u proljeće 1992. Naime, u jednom od bombardiranja stradao je izlog knjižnice, dok je unutrašnjost prošla bez većih oštećenja. Hrvatski razgovori, djelo Mihovila Pavlinovića iz 1877.




Naši će vam profesori, stručni učitelji i učenici prezentirati obrazovane programe i zanimanja te dati potrebne informacije o upisu, načinu školovanja, upoznati vas sa školskim prostorom i ostalim oblicima učeničkog ľivota. Razumljivo mi je da od svega što sam naveo, najteže nam pada žrtva svog života. Razumljivo mi je da od svega što sam naveo, najteže nam pada žrtva svog života. Talijanska vlast je odgovorila uhićenjem petnaestak osoba osumnjičenih za komunističku djelatnost. Ukidanjem carinskog sustava i zdravstvenih mjera u graničnim pokrajinama, zabilježen je porast trgovine u Metkoviću, a posebno nakon izgradnje puta Metković — Mostar 1865. A kako će tek biti u nedjelju, jer kada smo psihološki izdržali zaostatak protiv Engleza, možemo proći i Francuze. Izbornom pobjedom i izborom za općinskog načelnika svog predstavnika Ivana Gabrića, Metković se uvrstio u niz dalmatinskih gradova, koji će otada, pa sve do kraja hrvatskog narodnog preporoda u Dalmaciji, biti veliki oslonac hrvatskoj nacionalnoj ideji. Trasa puta je bila na lijevoj obali Neretve, tako da je luka morala promijeniti lokaciju, na područje zvano Pojstružje. Škola nije imala svojih prostorija, pa se nastava vodila po privatnim zgradama u Paronosovoj kući, a od 1936. Bio je predviđen ogranak prema , te dalje prema moru dolinom Neretve.

[Upoznavanje mladih katolika|Viber grupe za dopisivanje|Srbski seks]








Post je objavljen 12.01.2019. u 06:31 sati.