Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/asboinu

Marketing

Stjegoslovlje

Pleme Goshute (Gosiuti) – 'narod Doline Lubanja'

Dakle, pleme Gosjuta (Gosiuti) dio je velike šošonske zajednice Juta naroda koji govori uto-astečkim jezikom. Gosjute tako pripadaju zapadnim numic govornicima (Zapadnim Šošonima).

Gosjute za sebe prvo kažu da su Newe (ljudi), ali onda dodaju da su oni 'Kutsiute' ('iu+tsi' – ljudi, 'kutsip' – pepeo, spržena zemlja, pustinja). Sve to bi trebalo zapravo značiti da su oni 'ljudi pustinje', a to zapravo u pravom smislu i jesu.

Zašto sam ovo izuzetno malobrojno pleme (31 pripadnik u 7 kućanstava – rančeva) izabrao za posebno opisivanje?! Naime, oni žive u rezervatu na čijoj zemlji se nalazi jedna od najtajnijih američkih vojnih baza (poligona za ispitivanje NBK oružja). Skraćenica N – nuklearno, B – biološko, K – kemijsko.

Na tom području testirani su strašni i izuzetno opasni 'VX' živčani bojni otrovi, na tom području testirana je SR-71 Blackbird strateški izvidnički zrakoplov iz Američkog tajnog vojnog 'Crnog projekta' iz kojeg su se i pojavile čudne 'HABU' letjelice (stealth tehnologija).

No, dobro, to bi već bilo za neku drugu seriju. Američka vlada ionako nikada ne priznaje 'incidente' koji se ovdje događaju, ali ih redovito plate, (štetu) koda nastane, pripadnicima plemena Gosjute koji o svemu onda i dalje čuvaju tajnu, baš poput 'Područja 51' koje se također nalazi na ovom ozemlju koje graniči s rezervatom plemena Gosjute.

Zastava Gosjuta bijele je boje u čijem središtu su prikazane planine smeđe boje koje omeđuju Dolinu Lubanja. Iznad planina izlazi sunce s trinaest krakova, a ispod planine piše SKULL VALLEY BAND OF GOSHUTE.




Post je objavljen 10.01.2019. u 13:28 sati.