Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/movrvari

Marketing

Novosti iz MO Varvari

Nakon praznika slijedi uobičajeni radni ritam, pa tako i u Mjesnom odboru Varvari. U prethodnom razdoblju realizirane su manje investicije, a nastavlja se i izgradnja kanalizacijskog podsustava Veleniki. Ovom vas prilikom izvještavamo o svim tim novostima.

Tijekom studenog i listopada 2018. godine u Mjesnom odboru Varvari, uz već spominjane investicije, pisali smo o zamjeni stakala na čekaonicama na području našeg MO-a. Ovom prilikom izvještavamo mještane kako su na svim prijavljenim čekaonicama uklonjena oštećenja i zamijenjena razbijena stakla. Posljednja je došla na red čekaonica uz pekaru u Varvarima.

Tijekom prosinca postavljena je i nova javna rasvjeta u Varvarima u Školskoj ulici nasuprot škole. Radovi su počeli iskopima rupa za postavljanje stupova na zračnoj javnoj rasvjeti, a dovršeni su ugradnjom kabelskih veza, te pripadajućih svjetiljki u LED tehnologiji. Iste su usklađene sa najmodernijom tehnologijom, te važećom zakonskom regulativom. Radove je izvelo poduzeće Đusto d.o.o. Poreč. Članovi Vijeća MO-a Varvari smatrali su da je potrebno osvijetliti put i ulaz u školu kao mjesto okupljanja mještana i rekreativaca. Podsjećamo kako se dvorana na katu škole koristi za rekreaciju, različite seminare, predavanja i prezentacije. Prilikom zimskih mjeseci nedostatak rasvjete bio je problem za posjetitelje i korisnike, te kako bi se spriječile nezgode uslijed padova, MO je inicirao realizaciju spomenute investicije.


Rasvjeta u Školskoj ulici

Na ovom smo blogu, kao što je bilo i u više medija, objavili informaciju o početku radova na izgradnji kanalizacijskog podsustava Veleniki. Radovi su započeli 17.09.2018. godine, najprije postavljanjem odvodnih cijevi i šahtova u trup prometnice prema Velenikima, a nakon toga i širenjem mreže po naselju. Radovi izvodi poduzeće Iskop iz Svetog Petra u Šumi, a zbog konfiguracije terena i dosta "tvrdog" terena (kamena podloga), radovi teku nešto sporije. U većini sela je postavljen sustav odvodnih cijevi, te nedostaje samo postavljanje u dijelu zvanom Trsina i Cankini. Na glavnoj prometnici prema selu vrše se pripremni radovi za asfaltiranje kolnika.









Podsjećamo čitatelje da je ova investicija iznosi 3,2 milijuna kuna a izgradnjom mreže naselja omogućiti će se priključenje 69 postojećih objekata i izvršiti priprema za 20-tak budućih objekata prema važećem prostornom planu. Priključiti će se potencijalno 210 korisnika. Investiciju financira Odvodnja Poreč d.o.o. i Hrvatske vode uz sufinanciranje u iznosu od 1,3 milijuna kuna.

Za MO Varvari, Robert Velenik



Post je objavljen 09.01.2019. u 15:24 sati.