Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sulejati

Marketing

Ljudska duša citati - Stvarne djevojke

Ljudska duša je poput svetla! Može da se, po potrebi, pali i gasi










Click here: Ljudska duša citati






Govor bi trebao biti poput suknje: dovoljno dugačak da bi pokrio temu, a dovoljno kratak da bi bilo zanimljivo. Mark Tven Budite radosni kad god vam se za to pruža mogućnost, i kad god za to nalazite snage u sebi, jer trenutci čiste radosti vrijede i znače više nego čitavi dani i meseci našeg života provrdeni u mutnoj igri naših sitnih i krupnih strasti i prohtjeva. Čehov Mnogi se ljudi tuže da im prodje cjeli vijek tražeći životu njegov smisao, ako uopšte postoji i nije drugdje nego u samom traženju.



ljudska duša citati

Zrela ljubav kaže: Trebam te jer te volim. Bit ćeš samo broj u retku, kad će na kraju rata naveliko zbrajati kako bi izračunali razlike, i ništa više.



ljudska duša citati

Knjizevnost - CITATI - Hajne Bol mi kaže: ja jesam i dok jesam jesi i ti.



ljudska duša citati

Njegova dela bez obzira na to da li su romani, pripovetke ili eseji, u svojoj suštini su filozofsko-antropološka razmatranja začinjena ironijom koja je unosila dozu humora, u inače mračne teme totalitarizma koje su ga okupirale. U citatima, kao literarnoj mikrocelini, mogu biti satkane velike mudrosti, ali često su to rečenice otrgnute od šire celine koje tako odvojene gube pravi smisao, što kod Borislava Pekića nije slučaj. Oni su ovde mudrosti o duhovnom entitetu ljudskog bića. Pošto je pitanje čoveka kod njega centralno, treba izdvojiti one citate koji ga oslikavaju najbolje. Jer da se htelo gledati iza sebe, dobili bismo oči na potiljku. Treba ljubiti zemlju dece svoje, a ne dedova svojih. Jer čast neće zavisiti od toga odakle dolazimo nego kuda idemo. Ovu lošu naviku nije izgubio ni do danas. Ima političara koji prostu činjenicu pozorišnog porekla čoveka ne bi smeli da zaborave! Kad umre ne zna šta gubi. U oba slučaja pred njim je i iza njega — neizvesnost. Ali nije ni duh, jer ima telo. Čovek nije ni kamen, jer ne čeka da ga drugi pokrene, nego ima svoju volju. Jedino ga duša od drugih načina postojanja razlikuje.



Gorski Vijenac - Bog se dragi na Srbe razljuti (Danilo Lazovic)
Za stvoriti ideju nečega čisto duhovnog potreban je nekakav duhovni princip tj. Stoga, mora postojati neka vječnost gdje se sve ovo ispravlja. Ovaj spremi bocu ni ne okusivši vino. ” — Marko Aurelije „Osveta je uvek posledica slabosti duše koja ne može da podnese nepravdu. ” — „Ćutanje je odmor duše. Neobičan eksperiment je sproveden u Dorčesteru, Masačusets na pacijentima koji su bili na samrti. Misli što hoćeš, govori što moraš. Jer, niko ne poznaje sebe ako je samo on, a ne u isti mah još i neko drugi.

[Erotska Masaza Split|Kako instalirati Viber na laptopu ili tabletu?|Upoznavanje zena u sarajevu]








Post je objavljen 08.01.2019. u 22:44 sati.