Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tignarius

Marketing

F 16 U 2

Ako ste ikada imali posla s tzv. "Javnom nabavom" onda vam je jasno što sve morate podastrijeti "povjerenstvu" koje odlučuje o najboljem ponuđaču, koji prije svega mora biti najjeftiniji, što je naravno u koliziji sa zdravim razumom.
Sada, kada mi veliki "analitičari" tipa Krstičević, Jandroković..objašnjavaju da RH nije pretrpjela neku štetu, pada napamet da je njihovo političko "postojanje" puno veća šteta nego svi F16 ovog svijeta.
Slučajno znam za još neke idiotarije naših službi, tako da se ozbiljni ljudi pitaju, jel moguće da postoji takav oblik "društvenog uređenja" u Europi.
Ali, kao što je Edo Pivčević rekao: Što očekuje zemlja koja je u svijet poslala Sanadera i Granića da je predstavljaju!

Ja se, naravno ne čudim, kao što i Pitagora reče, ali me svejedno proganja grijeh propusta što samo periferno sudjelujem u tom "društvenom poretku" prjezirući kolegije, protokole, dodvoravačke skupove, hvalospjeve korporaciji....
Escriva je rekao da je Opus; put posvećivanja u svakodnevnom radu i ispunjavanju kršćanskih vrijednosti.
Možemo li jednom dnevno zastati i upitati se, radim li ja baš tako..ili bar nastojim

Mogu li naši biskupi udjeljivat hostiju pobornicima, zagovarateljima, provoditeljima trivijalnih perfidnih zmijskih "orijentalnih" deklaracija ....
Mogu, mogu..dok god puk mjauče poput retardiranih mačića a pastiri zavijaju ko kurjaci zazivajući što više "protestanata" pardon migranata, imigranata...granata
Može i biskup splitsko-makarski čestitati Božić kao monsinjor, dok Puljić (zadarski) čestita kao vaš Želimir

Nakon solsticija i kineskog Dark side of the moon, očekujem godinu zmija, hulja, zakarubljenih zabavljača, dug život lončara, mesića, manolića, facelifting (opsežan) mrak sataraš, obraćenje ive josipovića (naravno na sinkretističku religiju uz potporu brace Srebrenjaka)
Očekujem da Bandić nastavi financirat iduće epizode Komedije-Jazavca-Kermpuha, da Plenki ispovjeda svoju vjeru Jandrokoviću, koji će naravno sve referirati papi Franji, koji će opet malo "odžonglirati" prije nego što donese konačni sud, jesu li pederi dobro došli u crkvenu službu!

Imam ja i lijepih očekivanja!
Nadam se da će dokazati da je Zemlja ravna ploča na kojoj obitavaju deformacije evolucije, da će se "naš Hajduk" pretvorit u Jugoplastiku, da će se duh JBT ukazati velikoj bebi Bernandiću, da će teta Angela provodit ljeta na brdima iznad Kabula, da će Bakir osunetiti Čovića, da će Hercegovci iseliti na Siciliju, da će Srbi imati istospolni "upravljački par" (valjda će Vučko konačno priznat svoju žensku napućenost u muškom tijelu).....

Uglavnom, želim vam istu godinu kao i sve ostale...borbene, fundamenalističke, nekonformističke i da budete spremni, čak i doma!!!


Post je objavljen 03.01.2019. u 17:41 sati.