Pozdrav!
Danas vam darujem recept za francuski klasik Millefoglie ili 1000 listića!
Dolazi nam u mnogo raznih varijanti, a sve su podjednako ukusne, posebno one u kombinaciji sa svježim voćem!
Ovo je poseban kolač za vrlo posebne trenutke i divan je osjećaj uživati u njegovim okusima, dok tijesto od 1000 listića lagano hrska, baršunasta krema miluje vaše nepce, provjerite zašto baš svi uživaju u njemu!
Za početak ispecite 4 kore svježeg lisnatog tijesta, a dok se kore hlade napravite kremu.
Sastojci potrebni za kremu:
2 pudinga od vanilije
600 ml mlijeka
5 žlica šećera
-skuhajte kremu, prekrite je prozirnom folijom i ohladite
-500 ml slatkog vrhnja izraditi mikserom i lagano dodati u kremu
-od svake kore odrežite 2 centimetra tijesta da kasnije na vrh kolača izmrvite te komadiće
-premažite kremom svaku koru (završite s kremom)
- posipajte kolač s mrvicama tijesta i komadićima bijele čokolade
Servus i uživajte :)