Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ggirry2

Marketing

Susanna Moore: Rezovi

Jako dobar krimić s malkice erotike. Dobre erotike. I s tako teškim i nevjerojatnim završetkom da sam buljio u zadnje stranice ne vjerujući ……….
Glavna junakinja je profesorica književnosti, koja, jedne večeri, u noćnom lokalu, posvjedoči intimnom činu dvoje neznanaca. Od kojih jedno ubrzo biva okrutno ubijeno …… i tu kreće sjajan zaplet i sjajna priča.


Prva rečenica:
„Obično sa svojim studentima ne odlazim na piće.“

Posljednja rečenica:
„Ona zna cijelu pjesmu.“


Zanimljivi ulomci:
„Primijetila sam: kad se žena odvaži reći muškarcu što želi da joj radi, šansa da će joj posvetiti pažnju proporcionalno se smanjuje što je muškarac 'sredovječniji' i uvjereniji da je 'dobar'. Zato je lijepo spavati s mladićem. Možeš mu reći: daj ovo, daj ono, dragi. A on neće izgubiti strpljenje, neće se uvrijediti, ni prestrašiti. Bit će zahvalan. I poslušan. Muškarci koje su u mladosti zavele starije žene, najbolji su u krevetu, slažemo se Pauline i ja.“


„Tirkizno plave slip gaće, pomalo izblijedjele, u ukrugu Rockland prečesto peru veš, nježno dignuta jaja i pospremljena laganim trzajem ruke, crne čarape, bijela košulja. Sad mu kravata sa žutim prugama ne treba. Podigao je kravatu da bi poravnao rubove, uredno je složio i zatim je, nezadovoljan, protresao, presložio i pažljivo spremio u džep sakoa. Stavio je jednu nogu na stolac da bi zavezao vezice. Uzeo je pištolj s police nad kaminom i spremio ga u kožnu futrolu, na kojoj nije bilo karte lrske i zakopčao je oko gležnja. Sve je to obavio brzo, glatko, bez prenemaganja….“


„Znaš", reče zaneseno, “svakog muškarca s kojim sam se ševila pamtim po tome koliko je uživao. Ne po tome koliko sam ja uživala.“Post je objavljen 02.01.2019. u 21:30 sati.