Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hihandhyri

Marketing

Rotkva klub - Pravi datiranje

Rotkva










Click here: Rotkva klub






Upotrebljavajte sredstva za zaštitu bilja sigurno. Olakšaj , najveći grad u Srbiji sa najburnijim noćnim životom. U Francuskoj nije kultivirana sve do 16. Nismo poznavali nikoga sličnog, a tek tako predložiti nekome swinganje može imati katastrofalne posljedice.



rotkva klub

Također, jako smo strogi po izboru partnera i biramo samo one koji su kulturni, obrazovani i čine se zdravim i normalnim. Rotkvu je najbolje jesti sirovu u vidu salate. Cvetovi su beolo-crvenkaste do ljubičaste boje.



rotkva klub

Rotkva - Mislim da mu je namjera i bila mučiti me na taj način, a činio je to tako dobro. Kao redovna mera neposredno pre cvetanja protiv repičinog sjajnika Meligethes aeneus , primenjuju se sintetski piretroidi, kombinacije i insekticidi sa dve aktivne materije npr.



rotkva klub

Uljana rotkva koristi se u ishrani stoke ili za zelenišno đubrenje. Ove se vrste odlikuju vrlo brzim porastom što znači da brzo pokrivaju zemljište i na taj način sprečavaju razvoj i rast korova. Za korištenje dospevaju već 50 - 60 dana nakon setve. Zelenišno đubrenje ima povoljan uticaj na teškim, ali i na peskovitim zemljištima, a naročito je preporučljiva onim poljoprivrednim proizvođačima koji svoje površine đubre samo mineralnim đubrivima već duži niz godina. Morfološka i biološka svojstva uljane rotkve Duboko razvijen koren i širom razgranata korenova mreža omogućuje produbljenje i rahljenje zemljišta, popravljanje njegove strukture, vodnog režima i spovećanje organske materije u samom zemljištu. Uljana rotkva je krstašica zeljaste, razgranate stabljike čija se visina kreće 90 — 100 cm, a u povoljnim uslovima može narasti i do 180 cm. Listovi su naborani i na ivici nazubljeni. Cvetovi su beolo-crvenkaste do ljubičaste boje. Zrno je svetlozelene do smeđe boje, nepravilnog oblika. Ima vretenast koren koji prodire u zemljište 30 — 40 cm, a u povoljnim uslovima i znatno dublje. Agroekološki uslovi gajenja uljane rotkve Otporna je na niske temperature -5 °C. Dužina vegetacije u redovnom gajenju iznosi 13 — 150 dana. Odlikuje se dobrom prilagodljivošću na različitim zemljištima. Agrotehnika u proizvodnji uljane rotkve Obrada zemljišta koja je nužna za ove kulturu je relativno plitka. Uspešno se gaji nakon pšenice. Tehnologija se sastoji u plitkom oranju ili tanjiranju na dubini od 15 — 20 cm. Površinski sloj je potrebno dobro usitniti istog dana nakon oranja radi čuvanja vlage i kvalitetne pripreme. Setva se vrši na dubinu 1 — 2 cm s količinom semena od 15 — 20 kg na razmak redova od 15 — 20 cm. Zaorava se kada potpuno razvije zelenu masu, nakon oplodnje, kada odrveni pred mraz, a i nakon prvog mraza. Može se uzgajati i za krmu. U takvim uslovima potrebno je sejati nešto šire, na razmak redova od 20 — 30 cm. Naraste 80 - 180 cm u visinu, pa bi bilo dobro pre zaoravanja njene nadzemne mase, istu izmalčirati. Naši ratari uglavnom ne poseduju mulčere, ali ih poseduju tržišno orjentisani proizvođači voća. Ove se kulture zaoravaju nakon punog cvetanja, a to je uglavnom tokom septembra ili u prvoj polovini oktobra. Ova vrsta jako dobro podnoi đubrenje organskim đubrivima, tako da stočari mogu na parcele izvesti osoku ili stajsko đubrivo. Setva uljane rotkve Seje se u vlažno i dobro usitnjeno zemljište. Datum setve zavisi od žetve pretkulture i uglavnom se obavlja tokom meseca jula. Količine semena zavise od toga da li setvu obavljamo mehanizovano ili omašno. Jurić; Postrne kulture - proizvodnja i korištenje; 1984.



Agroklub
Najpogodniji sadržaj vlage za uspešnu žetvu je oko 10%. Bijeli luk štiti i od pojave plamenjače. Jesenska rotkva najčešće se skladišti u podrumima i trapovima, gdje se može održati 4 — 6 mjeseci. U Syngenti želimo s Vama dijeliti naše znanje i bogato iskustvo stečeno kroz brojne pokuse. Najsigurnije vam je da napravite poseban Skype profil i da vam se drugi par javi putem video razgovora. Energetska i nutritivna vrijednost Ovo popularno proljetno povrće ima malo kalorija, ali je zato puno okusa i hrskave strukture. Bosiljak, menta, neven, kadifica, dragoljub, žalfija su najbolji izbor ukoliko ih posadimo pored paradajza. Bez prestanka sam se prevrtala po krevetu ne mogavši zaspati; nisam ga nikako mogla izbiti iz glave. Slaže se u vezice ili nakon orezivanja lišća pere i pakuje u perforirane PE vrećice za jediničnu prodaju. Ona se naslonila leđima na njega, trljajući se o njegova prsa, a zatim se sagnula prema naprijed, gotovo se prelomivši u struku, šireći noge. Imaš li štogod protiv da nastaviš gdje si stala?

[Katastar crne gore javni pristup|Gole debele starke|Film lude godine]








Post je objavljen 31.12.2018. u 16:21 sati.