Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cornrolytest

Marketing

DAIKON CRVENI -Duga rotkva - Pravi datiranje

Prodaja organskog sjemena










Click here: DAIKON CRVENI -Duga rotkva






Nedostatak energije i kronični umor nestaju, budući da više ne ovisimo o obrocima za nadopunu energije, već nam je ona sada dostupna iz vlastitih masnih rezervi. Plus dobijete i savet!



DAIKON CRVENI -Duga rotkva

Friday 1 Spicy pork slices on braised cabbage with smoked meat and leek 400,00 Din. Fer , korektna, postena.



DAIKON CRVENI -Duga rotkva

Prodaja organskog sjemena - Definitivno čemo još surađivati.



DAIKON CRVENI -Duga rotkva

I naši povrtari je gaje te se može pronaci i na našim tezgama. Daikon ima dugacak beli mada može da bude i crn i krem zadebljali koren sa svetlozelenom pigmentacijom, a može da naraste od 12 do trideset centimetara, pa i više, dok mu je precnik od cetiri do šest centimetara, s pojedinim primercima koji dostižu i precnik fudbalske lopte. Težina pojedinih primeraka dostiže i 40 kilograma! Ipak, preporucuje se da se izvade iz zemlje pre no što postanu tako gigantskog rasta. Treba birati cvrste i nenaborane primerke, koje deluju teško i imaju sveže lišce pošto se i ono koristi i smestiti ih u plasticnu kesu. U frižideru mogu da se cuvaju oko nedelju dana. Dajkon ima malo kalorija: 18 kcal u 100 grama, a obezbeduje 34 procenta dnevno preporucene doze vitamina C. Pored toga, sadrži i aktivne enzime koji potpomažu varenje, posebno skrobne hrane, pektin i celulozu, kalijum i kalcijum. Bogat je glikozidima i specificnim materijama sa fitoncidnim i baktericidnim delovanjem, pa je i lekovit. Takode, koristan je dijabeticarima i može da rastvori odredenu vrstu kamenja u žuci, kao i rotkva i ren. Pošto ne apsorbuje teške metale, može da se gaji i na zagadenom zemljištu. Mlado lišce dajkona takode je bogato C vitaminom, beta-karotinom provitaminom A , kalcijumom, ali i gvoždem. Japanska rotkva se jede sirova u salatama, iseckana kao garnirung, ili termicki obradena na razne nacine, poput brzog prženja na vrlo malo masnoce a veoma visokoj temperaturi po mogucstvu, u kineskoj posudi vok , kada bude vrlo hrskava. Može i da se pece na roštilju, u rerni, prži ili kuva, kao varivo ili u corbi, a može i da se ukiseli ili usoli. U svakom slucaju, potrebno je da se prethodno ocisti kao šargarepa. Inace, u Kini i Japanu postoji gotovo kult ovog povrca, koje se ostavlja i kao zimnica, a kao kultivisana biljka bilo je poznato još oko 2780. Iako poreklo gajenih rotkvi, pa i ove vrste, nije jasno, pretpostavlja se da su nastale uzgajanjem divljih vrsta, najpre u istocnomediteranskom basenu. Od petog veka pre nove ere gajile su se u Kini, a od sedmog veka naše ere i u Japanu. Najpre su kultivisane crne. U Evropi su se prve dugacke bele rotkve pojavile krajem 16.




Takođe, kada duže stoji, ne samo da gubi miris, ukus i lekovita svojstva, već i oslobađa toksične sastojke koji mogu da naškode zdravlju. Najbolje je meso pašnih životinja i slobodnih kokoši, također i divljač. Pork fillet strips with curry cabbage — CHRONO 450,00 Din. Zbog mirisa i ukusa podstiče apetit, najčešće se od nje pravi salata, meša se sa jabukom, maslinom, kiselim krastavcima, začinjava maslinovim uljem i kiselim mlekom ili pavlakom. Za narudžbe iznad 100kn šaljem poklon - vrečicu sjemena - po vašem ili mojem izboru. Do trenutka setve zašitićemo je slamom, senom ili sveže pokošenom travom. Ovako pripremljen čaj za iskašljavanje šlajma, pijte do dva puta dnevno i to bez šećera, rezultati neće izostati.

[Agencija Falcon Foča|Halo oglasi novi sad licni|Krediti za mlade poduzetnike (početnike)]








Post je objavljen 29.12.2018. u 16:16 sati.