Sirova torta od vanilije i čokolade
Usputno ih predamo galerijama kao što su foodgawker i recipelion. I da uživate u gledanju kao i mi u kreiranju. I kako da dekorisem tortu ovako da se cokolada sliva?
Prebacite u kalup za tortu, pritisnite i ravnomjerno rasporedite. Kora je pečena kada se odvaja od ivica pleha. GLAZURA OD ČOKOLADE 1.
Sirova torta od naranče i čokolade - Posavetujte se s osobom od poverenja i rešićete sve svoje nedoumice. Bez obzira kakva je fotografija, uvijek se može popraviti laganim post-procesom.
Energetske i nutritivne vrijednosti izračunate su za jednu porciju jela odnosno za 1 osobu. Ako se radi o desertu, energetske i nutritivne vrijednosti izračunate su za 100 g. U kalupu 26cm bila je pretanka, krem mi je bio isto tanak, pa sam morala da stavim hoplu odozgo da bi dobila na volumen, posto sam je radila za rodjendan. Znam da sam pogresila sa cokoladom, stavila sam tamnu za kuvanje a nisam obratila paznju dali je sa 70% kakaa. Umesto badema stavila sam orahe. Pandispan sam mutila osim bjelanjaka, sve zajedno znaci ne prvo zucnjak nego sve zajedno. Ne znam sta je slatko vrhnje ali mislim da je to slatka pavlaka Makedonija pa sam upotrebila Hoplu za torte,sa slagom i jagodama na slici pakovanja. I bila mi pretamna a ne ovako svetlija kao na slici. Nakon stajanja u frizideru se toliko stegla da mi se lomila dok sam je sekla. Nakon nekoliko saati van frizidela omekla je i nije se lomila. Planila je u 10 minuta Meni možda i najbolja torta koju sam ikad pravila i probala. Svakako bi napomenila da sam biskvit pekla malo krace, 35 minuta umjesto 50, vodeći savjetima drugih korisnica. U kore je isla cokolada od 60% kakaa, u kremu kombinacija mliječne i ove 60 postotne. Umjesto badema sam stavila orahe jer sam njih već imala kuci. Glazura je mozda malkica bila tvrda, ali torta je tolko ukusna i cokoladna da je to bilo zanemarivo. Mužu mi je rođendan za 15 dana i pravim je opet! Krema mi je ispala dosta tekuća i nije se povećala nakon što sam je mutila, napravila sam sve kako piše u receptu samo što sam koristila mliječnu čokoladu umjesto ovu sa 70% kakaa, jer sam prvu kremu pravila s čokoladom sa 70% kakaa i nije mi ispala dobro, bila je jako gusta i nije bila glatka, je li moguće da mi je zato krema ispala tekuća? Trenutno se hladi, nadam se da će se krema do sutra malo učvrstit.