Grčke plaže sa hladovinom: Top 6 najboljih plaža sa prirodnim hladom
Zatim, dodati sok od limuna, smanjiti temperaturu za dva podeoka i ostaviti da vri još desetak minuta. Na plaže je takođe omogućeno da se iznajme suncobrani i ležaljke. On tada potpuno gubi kontrolu, jer je sam u sebi uplašeno dete- rekla je autorka i otkriva da u trećoj knjizi Kristijan napokon shvata da je vreme da prihvati ono što ga očekuje. Pred vama je povoljan...
Drugi popularni hotel je Mandraki Village. Severni deo plaže je urbaniji nego južni, ali je južni slobodniji i bolji po pitanju bavljenja sportova na vodi.
Zabava - Skinite ih s izvora topline neposredno prije nego su gotova, preostala toplina odradit će svoje.
Rodila mi bašta ove godine. Toliko da skoro zaboravih put do pijace. Ali zato, sad svaka 2-3 dana uberem punu zdjelu raznog povrća pa dumam šta ću s njim. A kad bašta rodi šareno, onda je prilika i da se spremaju šarena jela. A može li šta šarenije i raznolikije nego što je đuveč. E sad, đuveč je odavno prepoznat kao posebno, i krasno jelo, ali rijetko ko ga više sprema u orginalnom sudu. Svi smo prešli na tepsije, moderne pekače, metalne plitke šerpe i slično. Kako se u mojoj kuhinji odomaćila modla, jasno je bilo da će i za đuveč poslužiti. I u toj, ulozi, modernog đuveča, kamena umjesto glinena savrešeno se snašla. Mjerom je bila taman za našu petočlanu porodicu, dubinom savršena, a ponajbolja zbog svoje nezagarajući i neprijanjajuće podloge… A đuveč se lagano sprema. Svo povrće izrežete, na komade srednje veličine, posolite i pobiberite i stavite kratko da se prodinsta na 100 ml ulja. U isto vrijeme i piletinu izrežete na kocke, začinite suvim začinom i propržite na vrelom ulju oko 50 ml. A za nju je i tiganj sasvim dovoljan. I na kraju zalijete sa 3-4 čaše vode. Poklopite, ili prekrijete aluminijskom folijom, i stavite na 220 C da se peče sat vremena. Kod Stone legend modle, baš volim to što je samo a kola spustim u rernu, i ne brigam, savršena je za obje varijante. Nakon sat vremena, otklopite, provjerite treba li još tečnosti, po potrebi dodate, i ostavite još 15 min d se lijepo zapeče i zarumeni. I to je to, bez mnogo mudrosti i trikova, savršeni ručak je na stolu. Prava ljetnja uživancija, kompletna bašta u jednoj šerpi. Pa ko voli nek izvoli. Đuveč je jedno od mojih omiljenih jela, i često ga spremam u velikim količinama, nadajući se da će ostati barem zdjelica, da je sutre pnesem za doručak na poslu. Čak i tako hladan, meni je savršen…. Post nastao u saradnji sa Delimanom.