Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/littrusynchver

Marketing

PBZ > PBZ stambeni kredit za mlade - Susretit će se u sredini

Trebaš stambeni kredit u EURIMA ili KUNAMA!?










Click here: PBZ > PBZ stambeni kredit za mlade






Reprezentativni primjer ukupnog iznosa kredita i ukupnih troškova Za iznos kredita od 50. Nakon ovoga, u periodu ne dužem od 5 godina, otplaćuje se deo koji finansira država. Ako se novi nenamjenski kredit koristi u svrhu prijevremene otplate refinanciranja postojećeg nenamjenskog kredita realiziranog u PBZ-u, iznos kredita koji se otplaćuje refinancira može iznositi maksimalno 60% novog nenamjenskog kredita.



PBZ > PBZ stambeni kredit za mlade

Kamata na kredit prve četiri godine otplate ne može biti veća od 3,95 posto godišnje EKS , a nakon toga najmanje dvije godine može biti najviše deset posto veća. Kamatna stopa po kojoj korisnik otplaćuje kredit banci iznosi maksimalno EURIBOR+3,6%.



PBZ > PBZ stambeni kredit za mlade

Povoljni stambeni krediti u kunama za liječnike - Treba i dokaz da je to prava nekretnina Zahtjevu treba priložiti i izjavu ovjerenu kod bilježnika da nemate svoj stan ili kuću ili da imate samo onaj koji prodajete radi kupnje većeg stana. Liječnici koji žele kupiti, izgraditi, dograditi, nadograditi ili adaptirati nekretninu, kupiti građevinsko zemljište ili refinancirati postojeći stambeni kredit, u prilici su dobiti povoljan kredit bez dodatnih troškova: solemnizacije, procjene nekretnine, naknade za obradu kredita i naknade prijevremenog zatvaranja kredita, a uz povoljne instrumente osiguranja kredita.



PBZ > PBZ stambeni kredit za mlade

Sasvim mirno ne spavaju ni građani koji su uzeli kredite u eurima jer i euro polako ali sigurno raste, a samim time i kreditne rate izražene u kunama. Danas je svima jasno da prilikom uzimanja kredita na 20 ili 30 godina treba dobro razmisliti o valutnom riziku. Problemi sa švicarcem aktualizirali su i radikalna rješenja poput pretvaranja svih kredita s valutnom klauzulom u kunske kredite kako bi se potpuno eliminirao valutni rizik za građane. Prva je probila led Hrvatska poštanska banka koja je kunske stambene kredite lansirala 2011. Efektivna kamatna stopa na HPB-ove kunske kredite iznosi 6,16 posto nominalno 5,80 posto. Stopa je promjenljiva pri čemu fiksni dio iznosi 3,98 posto, a promjenljivi dio kamatne stope sastoji se od referentne kamate Hrvatske narodne banke. Kunske kredite nudi i , ali samo do iznosa od 300. Zabine kamatne stope osjetno su povoljnije od HPB-ovih: efektivna kamatna stopa iznosi 5,37 posto nominalno 5,09 posto. Zanimljivo je da su krediti u eurima u Zagrebačkoj banci skuplji od onih u kunama. Najpovoljniji eurski krediti za mlade do 40 godina sa statusom klijenta imaju efektivnu kamatnu stopu od 5,75 posto nominalno 5,54 posto. Unatoč tome, u Zabi ističu da u posljednje vrijeme ne bilježe značajno veći interes za kunskim kreditima. U Zagrebačkoj banci ističu da se u 2014. Tako je u 2014. Zagrebačka banka odobrila preko milijardu kuna stambenih kredita što je za 28 posto više nego u 2013. Pozitivan trend nastavlja se i u 2015. Stambeni krediti u kunama mogu se dobiti i u i to na rok do 20 godina. Kunski krediti Splitske banke imaju i fiksnu kamatnu stopu pa se klijentu, uz eliminaciju valutnog rizika, omogućava izbjegavanje kamatnog rizika. Pritom visina kamatne stope ovisi o ročnosti kredita. Tako za kredite na rok do pet godina efektivna kamatna stopa za klijente banke iznosi 5,72 posto nominalno 5,09% dok na najdulji rok 20 godina iznosi 6,38 posto nominalno 5,99%.



HPB reklama - Stambeni kunski krediti (teaser)
Naime, i naše društvo predalo je zahtjev, ali nam isti nije odobren. Najpovoljniji eurski krediti za mlade do 40 godina sa statusom klijenta imaju efektivnu kamatnu stopu od 5,75 posto nominalno 5,54 posto. Potrebna dokumentacija se u izvesnoj meri razlikuje kod različitih banaka. PRIMJER IZRAČUNA Iznos 50. Država sa preuzimanjem 20% finansiranja kredita preuzima deo rizika od banke i to je osnovni razlog zbog koga su ovi krediti jeftiniji od klasičnih stambenih kredita. Država će iz proračuna subvencionirati plaćanje polovice mjesečnih obroka prve četiri godine otplate kredita. Posebne pogodnosti PBZ stambenih kredita u kunama za mlade uz zasnivanje založnog prava na nekretnini do 30. Banke najčešće naplaćuju određenu proviziju ili naknadu i za troškove obrade kredita i ona iznosi najčešće 0,5%. Kredit može biti i veći 100.

[Dopisivanja hrvatska|Film kozara|Bridal Wear Norwich]








Post je objavljen 27.12.2018. u 19:22 sati.