Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cidocooni

Marketing

Ljetna zimnica ne mora biti okismoron! - Brzog datiranja










Click here: Ljetna zimnica ne mora biti okismoron!






Zato ipak staromodno grijem staklenke i sve zamotam nakon punjenja te polako hladim, a zimnica mi stoji godinama bez kvarenja. No vidjet ćemo da to ipak ne mora biti tako.



Ljetna zimnica ne mora biti okismoron!

Pećnicu zagrijte na 120°C, pleh obložite papirom za pečenje. Sadrže mnogo pektina ponajviše ga ima u kori! Poklopce dobro operite, a ja unutrašnjost još obrišem maramicom natopljenom s alkoholom.



Ljetna zimnica ne mora biti okismoron!

- Nemorate se striktno držati recepta i količine po receptu, već onoliko koliko imate povrća pri ruci..



Ljetna zimnica ne mora biti okismoron!

Tko još nije čuo za Pavlovu?! Lagana, ljetna, osvježavajuća torta. Ja ju obožavam, iako jedem ju samo u ovim vrućim ljetnim danima. Uvijek sam htjela isprobati nešto drugačije od samog šlaga, pa sam odlučila napraviti jednu finu kremu od šumskog voća i slatkog vrhnja. Naravno ideja je bila pun pogodak. Baš je u điru ljeta, iako još nije službeno počelo meni se čini kao da je uranilo tako da je i Pavlova došla na red. Njena jednostavna priprema većini je poznata. Kod beze kore morate paziti da vam se šećer istopi prilikom miksanja, temperatura pećnice mora biti lagana, nikako ne jača od 130°C. Krema je također jednostavne pripreme, ali o njoj ću vam pisati u samom receptu. Što reći osim da je Pavlova kraljica ljeta, kraljica laganih torti i lagane pripreme. Nastavite miksati dok se šećer ne otopi. Pri kraju dodajte gustin. Pećnicu zagrijte na 120°C, pleh obložite papirom za pečenje. Papir možete premazati s malo margarina ili maslaca. Smjesu izlijte na papir i napravite u obliku torte, možete biti uredni ali Pavlova je ljepša kad je prirodna. Beze koru pecite 1 sat i 15 min, ne treba vam više od toga. Zatim do pola otvorite vrata pećnice i pustite još 15 min da odmori. Koru izvadite van i stavite na stalak za torte. Krema Dok vam se beze kora peče, napravite kremu. Dolijte vode da vam ispadne 6 dcl tekućine. Malo tekućine odvadite i umutite gustin. Ostatak tekućine zajedno sa šećerom stavite zakuhati. Unutra dodajte preostalih 10 dag šumskog voća. Kada tekućina provrije umutite u nju gustin. Miješajte dok je provrije a zatim maknite s vatre i pustite da se dobro ohladi. Kada se krema ohladila, posebno izmiksajte slatko vrhnje u šlag te ga dodajte u kremu od šumskog voća. Dobro sjedinite šlag i kremu. Dobivenu kremu žlicom stavljajte na beze koru, ne trebate biti uredni jer je to i čar Pavlove. Za kraj Pavlovu možete ukrasiti svježim jagodama ili voćem po želji. Obavezno ju pustite u hladnjaku na par sati te poslužite.




Pripremimo marinadu ili prelijev : prokuhamo ocat 9% za salate sa vodom, soli, šećerom, paprom u zrnu korijander po želji i lovorov list. Paprika će nakon stajanja upiti jedan dio tekućine pa ju zato ostavljamo da odstoji preko noći, a kako se ne bi kvarila, mora biti potpuno pokrivena tekućinom! Usto, možemo se poigrati i miješati razno voće, povrće i začine prema vlastitim željama i ukusu. Razlog tome je taj da sam znala doživjeti da bi mi zimnica imala malo okus po poklopcu. Sol i šećer nisu potrebni u velikim količinama da bi nešto dugo trajalo Unatoč činjenici da mnogi misle da je upravo šećer bitni da bi pekmezi i kompoti dugo mogli stajati, šećer nije uopće presudan za to i uopće ga ne morate staviti. Kožica rajčice i nekog voća smeta mnogima u sosu ili pekmezu, ali sadrži brojne vrijedne vitamine i minerale. Fermentirano povrće ima osobito povoljan učinak na probavni sustav, ali i cijeli organizam. Kuhamo kratko, samo dok voće ne omekša, te ga spremimo u staklenke koje potom steriliziramo. Nakuhavanje u vrućim danima izbjegnuto je, a uradak se može poslužiti sam, kao prilog, od njega se mogu raditi juhe, tjestenine, rižota. Već će drugi dan prožimanje aroma biti upečatljivo, a sadržaj izvrstan kao preljev raznim oblicima tjestenine.

[Starije gospodje se jebu|Intimna druženja rijeka|Pornicixx]








Post je objavljen 25.12.2018. u 04:49 sati.