Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Nessun Dorma / Niko neće spavat

Ustala u šest i petnajst, bez alarma ( ludo pa živi ). Pristavila vodu za kavu i naložila kamine. Zakuhala kavu, pa odma stavila kuhat govedinu za juhu, sjebo me jučer Doktor Živago i Gospodar prstenova pa sam zaboravila skuvat juhu usljed filmskog maratona. Očistila grincajg i oprala peć jer je juha pokipila dok sam mlavila po mrkvi i celeru i peršinu.
Otišla kupit kruh, zamijenit kućne šlape jer sam kupila broj premale za poklon, kupila produžni kabal da se mogu uštekat lampice. Vratila se s pola puta jer sam zaboravila kupit jebene kukice za vješat kuglice na bor. Došla doma taman prije nego je kiša sastavila padat. Došlo do manjeg verbalnog delikta jer me se pitalo da oće se unosit bor; reko neće, spalićemo ga nasred dvorišta, to je sad najnoviji hit zapalit bor kad ga se kupi, barem neću čistit iglice do Uskrsa po cijelom stambenom objektu.
Nakon šta se unio sporni bor očistila i narezala češnjak i peršin za punit pastrve, oprala pastrve jednom pa drugi put, jer je juha opet počela jako kipit pa sam u žurbi da smanjim kipež laktom zapela sa oval s jebenim ribama ( srećom pale su samo dvije ). Priredila papir za pečenje, složila ribe i stavila ih peć. Očistila blitvu i krumpir, procijedila juhu. Stavila božićni stolnjak, složila tanjure i beštek, prepolirala čaše. Opekla se na pleh s ribama jer mi se izmakla kuhinjska krpa, dobro da nije sve ošlo na pod. Prebrisala stol u dnevnom boravku i stavila mali božićni stolnjak i pripadajući adventski ukras pa ga makla da manji najdraži frajer može vozit aute po stolu.
Stavila poklone pod bor, jer znam da najdraži frajer nemre dočekat da vidi šta je djedica ostavio za njega. Stigli najdraži frajeri s roditeljima, pa nakon otvaranja darova okitili sporni bor ( drugi najdraži frajer nije baš puno pomago, više su ga zanimale plastične životinje koje je dobio za poklon ). Obrisala vodu koju je manji najdraži frajer prolio po podu i sok od jabuke koji je najdraži frajer prolio po stolnjaku.
Dovršila pastrve, krumpir i blitvu, prekipila sarmu ( za one koji na spomen ribe dobiju osip ), sjeli jest. Najeli se, složila kolače. Probali kolače. Najdraži frajeri otišli ubit oko jer idu kasnije na put. Manjem najdražem frajeru u naletu pozdravljanja ispala breskvica na nogostup, srećom nije stao na nju pa nije bilo dreke.
Oprala tri kubika dubokih i plitkih tanjura, beštek, male i velike ranjgle s pripadajućim poklopcima, čaše. Pojela još dva kolača i skuhala kavu. Sjetila se da nisam djeci ponudila kavu, doista prekasno al eto. Sad slušam božićne pjesme, divim se boru i razmišljam kad bi bilo najprikladnije složit večeru. Noćas Nessun Dorma - niko neće spavat usljed baražne paljbe od petardi, pa da se ne stresam gladna pred teveom.



( na fotki je tek djelić mog bora, nije mi se dalo penjat na kamin da uslikam cijelo stablo; neizmjerno me raduje i sama pomisao da ću ga kad - tad morat iznosit, a ove godine je skoro do plafona...biće to vantjelesno iskustvo )




Post je objavljen 24.12.2018. u 14:38 sati.