Crna rotkva
Crna rotkva bogata je vlaknima, koja ubrzavaju peristaltiku. Drugi sirup pripremate tako da pripremite ˝ kg mrkve i 4 žlice prirodnog meda. Pošto je po karakteristikama slična crvenoj i beloj rotkvici, crna rotkva se razlikuje po veličini i obliku.
Potječe iz Azije i jedna je od najstarijih kultiviranih biljaka u svijetu. Morate ostaviti prostor u kome će se stvoriti sok od meda i rotkve, jer ako napunite rotkvu do vrha sa medom, sok će iscuriti napolje. Potrebno je da ga utrljavate na kožu duž išijalgičnog nerva, koji se proteže od donjeg dijela kičme sve do stopala.
Crna rotkva - Probajte ovo, jer je jeftino i efikasno. Šarena salata od rotkve Odlična salata može da se napravi od crne, crvene i bjele rotkve.
Sirup Crna Rotkva Na žlicicu sirupa, koji su vec stari Rimljani pripremali dubljenjem i punjenjem crne rotkve medom, danas ne morate više cekati cijelu noc. Nabavite sirup od crne rotkve. UPOTREBA SADRŽAJ Sastojci: Med 90 %, voda, sok od kruške, suhi ekstrakt crne rotkve 2,5 %, prirodna aroma limuna i druge prirodne arome, tecni ekstrakt propolisa, Med Med je prirodni slatki dar koji pcele stvaraju iz cvjetnog nektara med od nektara ili izlucevina insekata koji kao ljepljiva tecnost ostaju na drvecu med medene rose. Medovi od nektara su cvjetni, med akacije, kestena, lipe i repice, a medovi medene rose su šumski, hojin voštani cvijet , javorov, hrastov i smrekov. Pcele preraduju nektar ili medenu rosu, oplemenjuju ih izlucevinama svojih žlijezda, a zatim ih cuvaju i ostavljaju da sazri u sacu. Med predstavlja zalihu sunceve energije i gorivo života u košnici. Sadrži dragocjene prehrambene materije pa je tako veoma hranjiv. Crna rotkva Raphanus sativus Crna rotkva je tradicionalna namirnica koja potice iz vremena starih Rimljana. Tik pod crnom opnom sadrži najviše materija, koje su dobro iskorištavali i za pripremu sirupa, i to tako da su rotkvu izdubili i napunili medom. Tako proizveden prirodni sirup u narodnoj predaji se ocuvao sve do danas.