Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/probovagro

Marketing

Crna rotkva uzgoj - Pronađi pratnju

Crna rotkva










Click here: Crna rotkva uzgoj






Stavite u staklenu posudu, poklopite i ostavite 24 sata na hladnom mjestu. Svaka nam promena na kozi je vid blokade na psihickom planu. Salata od crne rotkve recept Za pripremu ovog ukusnog i laganog obroka potrebno vam je: 1 crna rotkva srednje veličine 1 vezica mladog luka 500g kravljeg sira 1 kisela pavlaka so kukuruz šećerac ukoliko želite Rotkvu je potrebno dobro isprati, očistiti i izrendati. Praziluk se opere i iseče na kolutiće.



crna rotkva uzgoj

Teže se vari i stoga je treba što više usitniti. Zbog svojih lekovitih svojstava crvenom rotkvicom hranili su i radnike piramide kojima je bilo neophodno obezbediti dobro zdravlje.



crna rotkva uzgoj

dCrna rotkva uzgoj - Naime, uočeno je da u krajevima gdje ljudi jedu crnu rotkvu nema pojave. Za rane sjetve preporučuje se prekrivanje gredica perforiranom PE folijom ili agrotekstilom.



crna rotkva uzgoj

Rotkvica se može sada posijati za jesen. Vegetacija rotkvice je kratka, trideset dana, a nema velikih zahtjeva za toplinom i može biti i u kasnoj jeseni u vrtu. To omiljeno povrće više se jede u proljeće, a manje u jesen. Hladni dani u jesen usporavaju rast rotkvice i zbog toga nema opasnosti da se pojave cvjetne stabljike. Rotkvica je veoma zdravo povrće, a jede se zadebljali dio koji je Ijutkasto-gorkog okusa. Sadrži 5 do 8 posto šećera, 1 posto bjelančevina, 1 posto mineralnih tvari, 1 posto vlakana i vitamina. Sjetva se može obaviti u tlo koje je gnojeno organskim gnojem. Ukoliko možete, onda izbjegnite sjetvu iza korjenastog povrća. Ako vam je tlo slabo plodno, a nemate organskog gnojiva, možete dodati nešto KAN-a. Kad ste pristupili sjetvi, sijte tako da vam razmak između redova bude 10 cm, a unutar reda 2 cm. Optimalna dubina sjetve je 1 cm. Za vrijeme suhog vremena kao sada za brže nicanje moramo zalijevati. Nakon nicanja, ako je rotkvica gusta, morate je prorijediti.



Jestive biljne vrste_Crna rotkva
Pošto je po karakteristikama slična crvenoj i beloj rotkvici, crna rotkva se razlikuje po veličini i obliku. Slezina se ne pipa. Jačate imuni sistem — pošto imaju antibakterijsko i antimikrobno dejstvo, crna rotkva i med veoma lako čiste, pre svega, bronhije i disajne puteve, a stimulišu lučenje sluznice pa time eliminišu i kašalj. Crna rotkva biljka Znate da postoji rotkvica, koja se koristi u ishrani kao veoma zdravo povrće. Kao rezultat njegove dugogodišnje upotrebe kao lijek za probavne probleme,crna rotkva je postala predmet nekih istraživanja. Za oko tri nedelja sve cce biti u redu. Pomiješajte i umotajte sve sastojke u foliju i pecite to u foliji oko 20 minuta. Napomena : Ne biste trebali davati ovaj napitak djetetu mlađem od godinu dana i isto tako ukoliko imate problema sa jetrom i bubrezima ne biste trebali koristiti ovaj napitak. Slobodni radikali kiseonika pretvaraju GSH u GSSG pri čemu se GSH regeneriše pod uticajem GSSG reduktaze čija aktivnost zavisi od NADPH. Kao i što smo naveli u prethodnoj stavki, vlakna iz ove biljke će vam pomoći da regulišete probavu, a samim tim i pražnjenje creva. Sačekajte nekoliko sati da se sok i crne rotkve pomiješa sa medom.

[Osobni kontakti žene slavonski brod|Phone Date Upoznavanje Srbija|Balkan fox drustvena mreza]








Post je objavljen 21.12.2018. u 23:21 sati.