Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

ZLATKO DALIĆ U MATICI HRVATSKOJ

ZLATKO DALIĆ:

" HRVATSKA JE LOŠE ISKORISTILA NOGOMETNI IMIDŽ VICEPRVAKA"

Nekoliko dana prije promocije svoje knjige “Rusija naših snova”, i dva tjedna prije proglašenja hrvatskog nogometnog reprezentativca Luke Modrića najboljim igračem svijeta i osvajačem Zlatne lopte po izboru 200 sportskih novinara širom svijeta, hrvatski nogometni izborniki Zlatko Dalić bio je gost u Matici Hrvatskoj. Tema susreta u Matici bila je SPORT I HRVATSKI NACIONALNI IDENTITET
Koja je uloga u promicanju hrvatskog identiteta od osobe koja je svojim trudom i vjerom uspjela ujediniti hrvatsku naciju. Drugo mjesto na nogometnom svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018, prvo mjesto na svjetskom prvenstvu u tenisu, prvo mjesto na svjetskom prvenstvu u veslanju, prvo mjesto na svjetskom prvenstvu u karateu… sve su to rezultati hrvatskih sportaša koji svojim uspjesima pronose ime Republike Hrvatske po svijetu.
Promocija putem sporta komuniciranje je s velikim skupinama ljudi poklonika raznih sportova, ali najviše poklonika ima nogomet.Hrvatski nacionalni dress a crveno bijelim kockicama danas je prepoznatljiv u cijelom svijetu. Jer je na Svjetskom mnogometnom prvenstvu održanom u srpnju 2018.u Rusiji Hrvatska postala viceprvakinja svijeta u nogometu, osvajanjem srebrne medalje.
Pola godine kasnije od tog događaja postavlja se pitanje kako je Hrvatska iskoristila činjenicu da je druga nogometna momčad svijeta upravo iz – Hrvatske
.



Evo što je o tome rekao HRVATSKI nogometni izbornik Zlatko Dalić:
“Ja mislim je da nije najvažnije ni nogometno srebro, da to nije ni igra, ni Rusija, nego ono što je bilo za vrijemem svjetskoga prvenstva, a to je jedno veliko zajedništvo jedna velika ljubav, emocije i ponos. Nogomet je učinio da budemo sretni i ponosni i da Hrvatska živi onako kako živi svaki dan, a ne samo za vrijeme Svjetskoga nogometnog prvenstva. Mi smo pokazali kako mali mogu biti veliki, kako možemo biti u finalu najvažnije sporedne stvari na svijetu, onoga što svi gledaju i svi vole a to je nogomet. Od mnogih zemalja koje u nogomet ulažu ogroman novac postigli smo uspjeh u nogometu osvajanjem srebra I drugog mjesta na Svjetskom nogometnom prvenstvu. Ostaje žal što nismo osvojili zlato, ali to je nogomet I to tako moramo prihvatiti. Stvorili smo takvu sliku o Hrvazskoj da je cijeli svijetnnavijao za hrvatasku reprezentaciju u finalu nogometnog svjetskog prvenstva, da svi nose kockaste dresove.
Krenuliu smo u Rusiji sa jako puno skepse, nije se vjerovalo u nas.Ali uspjeli smo. Ovaj rezultat pripada igračima.Netko je izračunao da hrvatski reprezentativci sa klubovima u kojima igraju kao što su Real Juventus, Inter, Barcelona itd osvojili 85 trofeja .Shvatio sam da ja njih ne trebam učiti igrati nogomet, već da im moram ukazati na druge stvari, taktiku, organizaciju i igru. Dečki su rekli” sve za Hrvatsku”, a ja sam rekao “Dečki nije tako. U duši misliš, ja pa ja , pa ja” Treba se sve podrediti timu organizaciji, taktici i dati sve od sebe. I TO SMO USPJELI NAPRAVITI I TO JE dalo REZULTAT . Znaći njihova kvaliteta, njihovo zajedništvo i oni su shvatili da bez toga neće uspijeti. Kako su stvari kenule svojim tijekom, rezultat je uzeo maha, oni su bili ti koji su uzeli stvari u svoje ruke. Njihova kvaliteta i njihovo zajedništvo i oni su shvatili I uspjeli.
No danas, advent je, pola godine kasnije od završetka svjetskog nogometnog prvenstva, nemate gdje kupiti hrvatski reprezentativni dres, nema nigdje slike hrvatske reprezentacije, gosti koji dolaze u Zagreb glavni grad Hrvatske nigdje ne mogu pročitati da su u glavnom gradu nogometnih viceprvaka svijeta. Zato mislim da je Hrvatska loše iskoristila planetarni događaj svjetskog nogometnog prvenstva i imidž nogometnih viceprvaka svijeta." rekao je u Matici hrvatskoj Zlatko Dalić hrvatski nogometni izbornik početkom mjeseca prosinca




Dr. Stipe Botica u ime Marice Hrvatske dodjelio je Povelju zahvalnosti Zlatku Dalicu
Dr.Stipe Botica predsjednik Matice Hrvatske rekao je da ne dodjeljuje lako Povelju zahvalnosti. Dobijaju je tek iznimno osobe koje su je specijalno zaslužile. Drago nam je da je došla u prave ruke” rekao je dr. Botica .





Antun Samovojska doajen hrvatskog sportrskog novinarstva u Matici hrvatskoj u razgovoru o nogometnim događajima na Svjetskom nogometnom prvenstvu održanom u Rusiji.



Post je objavljen 21.12.2018. u 05:40 sati.