Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/exusalho

Marketing

Bela rotkva čisti organizam - Pronađite djevojku

Rotkva čisti organizam










Click here: Bela rotkva čisti organizam






Za začeće i pripremu za vantelesnu jako je važno da je organizam fizički odmoran. Osim soka, usitnjena crna rotkva se može konzumirati u obliku salate ili pomešana sa jabukom, maslinom, kiselim krastavcima, maslinovim uljem ili kiselim mlekom. Sadrži proteine, ugljene hidrate, masti, celulozu i mnogobrojne minerale.



Bela rotkva čisti organizam

Radi se o zaista hranjivom povrću, namirnici male energetske vrijednosti, koje opet jako mnogo doprinosi jačanju imuniteta, dobrom radu jetre i žuči. U našim krajevima, najpristupačnija je crna rotkva, koja se koristi u slučaju infekcija, kod poremećaja rada žučne kese. Osim soka, usitnjena crna rotkva se može konzumirati u obliku salate ili pomješana sa jabukom, maslinom, kiselim krastavcima, maslinovim uljem ili kiselim mlijekom.



Bela rotkva čisti organizam

Rotkva čisti organizam - Za naše podneblje karakteristična je crna rotkva, koja u odnosu na belu nema neke značajnije prednosti.



Bela rotkva čisti organizam

Izvor: , , 21:26 Rotkva čisti organizam Kao najbolja odbrana od infekcija i virusa, rotkva je nezamjenljiva tokom hladnih dana zbog velikog broja ljekovitih svojstava. Ovo hranljivo povrće male energetske vrijednosti znatno doprinosi jačanju imuniteta, ali takođe podstiče rad jetre i žuči. U našim krajevima, najpristupačnija je crna rotkva, koja se koristi u slučaju infekcija, kod poremećaja rada žučne kese. Sadrži proteine, ugljene hidrate, masti, celulozu i mnogobrojne minerale. Zbog mirisa i ukusa, u ishrani se koristi uglavnom kao sredstvo koje podstiče apetit. Crna rotkva se koristi i u narodnoj medicini, gdje je poznata kao prirodni lijek za probleme sa probavom, dok se tonik od crne rotkve koristi za pročišćavanje jetre. Osim toga, predstavlja aktivan diuretik koji topi pijesak i kamen, doprinosi varenju masnoća, smiruje bronhitis, otklanja kašalj i stimuliše rad žuči. Bijela rotkva takođe pomaže varenju cjelovitih žitarica i masti životinjskog porijekla. Uz pomoć sastojka rafanola, koje predstavlja eterično sumporno ulje, djeluje i na izlučivanje sluzi iz disajnih organa, zbog čega se sok ili sirup preporučuju kod bronhitisa, prehlade i kašlja, a sadržaj lizocina djeluje antibakterijski. Sok od crne rotkve pospješuje proizvodnju žuči, povećava njenu prohodnost, razlaže kamenčiće, normalizuje rad žučne kese. Osim soka, usitnjena crna rotkva se može konzumirati u obliku salate ili pomješana sa jabukom, maslinom, kiselim krastavcima, maslinovim uljem ili kiselim mlijekom.



Sok za bronhitis
Bela rotkva ima nešto blaži ukus od crne pa je zato pogodnija za kombinovanjem sa drugim vrstama namirnica kako sa povrćem tako i sa mesom. Crna rotkva se koristi i u narodnoj medicini, gdje je poznata kao prirodni lijek za probleme sa probavom, dok se tonik od crne rotkve koristi za pročišćavanje jetre. U svetu je veoma rasprostranjena, a koristi se kao salata, začin ili lek. BELA ROTKVA češće se sreće u istočnjačkoj kuhinji, i to posebno kineskoj i japanskoj. Osim soka, usitnjena crna rotkva se može konzumirati u obliku salate ili pomješana sa jabukom, maslinom, kiselim krastavcima, maslinovim uljem ili kiselim mlijekom. Ovo hranljivo povrće male energetske vrednosti znatno doprinosi jačanju imuniteta, ali takođe podstiče rad jetre i žuči KAO najbolja odbrana od infekcija i virusa, rotkva je nezamenljiva tokom hladnih dana zbog velikog broja lekovitih svojstava. Nestajanje edema najupečatljivije je oko članaka nogu. Osim soka, usitnjena crna rotkva se može konzumirati u obliku salate ili pomešana sa jabukom, maslinom, kiselim krastavcima, maslinovim uljem ili kiselim mlekom. Za naše podneblje karakteristična je crna rotkva, koja u odnosu na belu nema neke značajnije prednosti. Nakon toga pravi se pauza 2-3 dana, a onda se ceo postupak ponavlja. Budući da je teška za varenje treba je što više usitniti, po mogućstvu u mikseru, i odmah jesti jer ne sme da stoji. Zbog mirisa i ukusa, u ishrani se koristi uglavnom kao sredstvo koje podstiče apetit.

[Slobodne mame|Sexy slike parova|Kako aktivirati dopisivanje u okviru zvanične Facebook aplikacije? Bez Facebook Messenger aplikacije!]








Post je objavljen 20.12.2018. u 20:09 sati.