Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nesssenriana

Marketing

Smokve kolač - Stranica za upoznavanje

www.datingvr.ru










Click here: Smokve kolač






Ovo je ujedno i moj prvi susret s Frangipanom koji zvuči puno kompliciranije za pripremiti nego što zapravo je. Pokrijte i ostavite 10-15 minuta. Sočna i slatka smokva jedna je od prvih voćki u kojima su naši drevni preci uživali.



smokve kolač

Sa suhim smokvama nisu potrebne jače mjere predostrožnosti, jer na suhom i hladnom mjestu traju do osam mjeseci. A šta zimi kad nema lišća smokve! Ukuhajte balsamico ocat u posudi na srednje jakoj vatri dok postane poput sirupa. Cijeli kolač premažite kremom i stavite u zamrzivač na najmanje 8 sati.



smokve kolač

DIJETA ZA KOJOM SU POLUDELI SVI: Suve smokve tope masnoće kao od šale! (RECEPT) - Tu je i oprema za kupaonice, kade, tuš kabine, keramičke pločice... Povrće pirjati oko 40 minuta, dodati lovorov list i zaliti po mogućnosti goveđim temeljcem.



smokve kolač

Vise sam ljetnih mjeseci svoje mladosti zivjela i prezivljavala jeduci smokve i pokoju ribu, rajcicu i komad kruha. Studentski nam je budzet bio ogranicen, ljeto gotovo neograniceno dugo i trebalo se snalaziti s vrlo malo novaca kako bi se na moru ostalo sto dulje. Smokava je na mojem posebnom otoku bilo puno, rasle su posvuda i nisu bas uvijek bile cijenjene. Ovisilo je to valjda o ukusu vlasnika koji bi ih ili susio ili pustao da padaju s drveta i propadaju. A meni su ukusne bile i svjeze i guljene ali i one koje bi se jos na drvetu osusile. Mozda za neke krajeve kasnim s ovim receptom ali kod nas jos uvijek ima dovoljno svjezih smokava za kupiti. Uvoze se iz Turske, uglavnom su velike i izuzetno ukusne. Turska inace vodi u svjetskoj proizvodnji smokava s 285,000 tona godisnje, a slijedi ju Egipat s cak 100 tisuca tona manje!!! Kako sam veliki obozavatelj smokava, osim sto ih jedem svjeze, pripremam s njima kolace, salate i marmelade. Marmelade su mi ove godine ispale jako dobro i mislim da cu ih napraviti jos, dok zalihe smokava nisu presusile. Smokve se moze jesti sirove, suhe ili kuhane za marmeladu i u vinu. Smokva ili Ficus carica je poznata i obozavana od davnih vremena. U raju je smokvin list bio nesto poput donjeg rublja Adama i Eve, stari su grci smokvu smatrali afrodizijakom a i za stare je rimljane imala seksualno znacenje. Rimljani su njima hranili guske zbog jetre a slavni je kuhar staroga Rima, Apicije navodno i svinje hranio smokvama kako bi im meso bilo ukusnije. Smokva je izuzetno hranjivo i zdravo voce. Najveci je biljni izvor kalcija i vlakana a vrlo su bogate i magnezijem, manganom, Vitaminom K i antioksidantima. Potrebno za vocni kolac sa smokvama: 125 g Maslaca 125 g Posnog svjezeg sira 4 jaja pjenasto s 250 g secera 250 g brasna ili 100 g brasna i 100 g griza ili polente 2 zlicice praska za pecivo po zelji Naribana korica jedne bio-narance ili iz vrecice 6-8 velikih smokava oko pola kile Na vrh par kapi limunova ili narancinog soka Priprema: 1. Istovremeno istuci bjelanjke u kuhinjskom stroju ili mikserom. Tada je potrebno pazljivo dodati snijeg od bjelanjaka u smjesu s ostalim sastojcima. Izravnati povrsinu, smokve prerezati na pola i poslagati po tijestu i lagano utisnuti. Po smokvama mozete nakapati par kapljica limunovog ili narancinog soka a dobro im pristaju i nasjeckani orasi. Peci na 180°C oko 40-tak minuta odnosno dok tijesto na povrsini ne zadobije lagano smedju boju. Provjeriti cackalicom da li je tijesto i u sredini peceno. Posluziti toplo ili hladno, uz kuglicu sladoleda od vanilije.



Kraljevski kolač
Prije posluživanja izvadite tortu iz zamrzivača i stavite u hladnjak. Pa smo zaboravili voće. Poslužiti možete toplo i hladno. A šta zimi kad nema lišća smokve! Prelijte drugom polovicom tijesta i gusto poslažite prepolovljene smokve i posipajte ostatkom smjese badema, šećera i cimeta. U manju tepsiju stavite masni papir za pečenje, a onda sloj tijesta. Ostaviti 5-6 smokava za ukrašavanje. Najraširenija i najpopularnija vrsta je obična smokva lat. Izravnajte površinu smjese i po površini stavite na pola prerezane svježe smokve i pospite sokom od limuna. Bauljali smo po dućanima kao bez glave, po velikim, neprirodno klimatiziranim dućanima punim svačega što neprirodno stoji usred većeg svijeta, svijeta mora, istarske plodne zemlje, sočnog zelenila, cvrčaka i ptica, mora, mora. Veoma sam srećna i zadovoljna zbog toga.

[Filmovi za odrasle na tv1000|Gay oglasi srbija|Erotske price ws]








Post je objavljen 20.12.2018. u 11:16 sati.