www.datingvr.ru
Ovo je ujedno i moj prvi susret s Frangipanom koji zvuči puno kompliciranije za pripremiti nego što zapravo je. Pokrijte i ostavite 10-15 minuta. Sočna i slatka smokva jedna je od prvih voćki u kojima su naši drevni preci uživali.
Sa suhim smokvama nisu potrebne jače mjere predostrožnosti, jer na suhom i hladnom mjestu traju do osam mjeseci. A šta zimi kad nema lišća smokve! Ukuhajte balsamico ocat u posudi na srednje jakoj vatri dok postane poput sirupa. Cijeli kolač premažite kremom i stavite u zamrzivač na najmanje 8 sati.
DIJETA ZA KOJOM SU POLUDELI SVI: Suve smokve tope masnoće kao od šale! (RECEPT) - Tu je i oprema za kupaonice, kade, tuš kabine, keramičke pločice... Povrće pirjati oko 40 minuta, dodati lovorov list i zaliti po mogućnosti goveđim temeljcem.
Vise sam ljetnih mjeseci svoje mladosti zivjela i prezivljavala jeduci smokve i pokoju ribu, rajcicu i komad kruha. Studentski nam je budzet bio ogranicen, ljeto gotovo neograniceno dugo i trebalo se snalaziti s vrlo malo novaca kako bi se na moru ostalo sto dulje. Smokava je na mojem posebnom otoku bilo puno, rasle su posvuda i nisu bas uvijek bile cijenjene. Ovisilo je to valjda o ukusu vlasnika koji bi ih ili susio ili pustao da padaju s drveta i propadaju. A meni su ukusne bile i svjeze i guljene ali i one koje bi se jos na drvetu osusile. Mozda za neke krajeve kasnim s ovim receptom ali kod nas jos uvijek ima dovoljno svjezih smokava za kupiti. Uvoze se iz Turske, uglavnom su velike i izuzetno ukusne. Turska inace vodi u svjetskoj proizvodnji smokava s 285,000 tona godisnje, a slijedi ju Egipat s cak 100 tisuca tona manje!!! Kako sam veliki obozavatelj smokava, osim sto ih jedem svjeze, pripremam s njima kolace, salate i marmelade. Marmelade su mi ove godine ispale jako dobro i mislim da cu ih napraviti jos, dok zalihe smokava nisu presusile. Smokve se moze jesti sirove, suhe ili kuhane za marmeladu i u vinu. Smokva ili Ficus carica je poznata i obozavana od davnih vremena. U raju je smokvin list bio nesto poput donjeg rublja Adama i Eve, stari su grci smokvu smatrali afrodizijakom a i za stare je rimljane imala seksualno znacenje. Rimljani su njima hranili guske zbog jetre a slavni je kuhar staroga Rima, Apicije navodno i svinje hranio smokvama kako bi im meso bilo ukusnije. Smokva je izuzetno hranjivo i zdravo voce. Najveci je biljni izvor kalcija i vlakana a vrlo su bogate i magnezijem, manganom, Vitaminom K i antioksidantima. Potrebno za vocni kolac sa smokvama: 125 g Maslaca 125 g Posnog svjezeg sira 4 jaja pjenasto s 250 g secera 250 g brasna ili 100 g brasna i 100 g griza ili polente 2 zlicice praska za pecivo po zelji Naribana korica jedne bio-narance ili iz vrecice 6-8 velikih smokava oko pola kile Na vrh par kapi limunova ili narancinog soka Priprema: 1. Istovremeno istuci bjelanjke u kuhinjskom stroju ili mikserom. Tada je potrebno pazljivo dodati snijeg od bjelanjaka u smjesu s ostalim sastojcima. Izravnati povrsinu, smokve prerezati na pola i poslagati po tijestu i lagano utisnuti. Po smokvama mozete nakapati par kapljica limunovog ili narancinog soka a dobro im pristaju i nasjeckani orasi. Peci na 180°C oko 40-tak minuta odnosno dok tijesto na povrsini ne zadobije lagano smedju boju. Provjeriti cackalicom da li je tijesto i u sredini peceno. Posluziti toplo ili hladno, uz kuglicu sladoleda od vanilije.