VIDEO: Marin Morić, pomorac i menadžer dobitnik priznanja Kastavac mjeseca za ožujak @ Kastav
O nama Ako želite studirati ono što stvarno volite, steći vrhunska menadžerska znanja i vještine, obaviti praksu u vodećim hrvatskim tvrtkama, raditi u najuglednijim turističkim organizacijama i hotelskim kućama ili biti organizator najvećih sportskih natjecanja, Aspira je pravi izbor za vas. Nije ni čudno, jer je upravo ova osoba zadužena za nabavku i upravljanje svom hranom i pićem u ponudi određenog restorana, ili više njih ako se radi o hotelu. Obezbedite sertifikat menadžera ugostiteljstva Steknite priznati sertifikat menadžera koji možete priložiti prilikom konkurisanja za poslove u hotelima i restoranima.
Studirajući u Visokoj školi Aspira moguće je ostvariti brojne kontakte i sudjelovati u društvenim aktualnostima kroz javne tribine i okrugle stolove koje Aspira redovito organizira. Na kraju radnog vremena konogbar je dužan da novčana i ostala sredstva plaćanja dostavi odeljenju blagajne restorana kako bi se sastavio izveštaj o dnevnom pazaru. Konkurs je otvoren do 25. Written by CEO at Tamara Ilic j.
Kurs menadžmenta hrane i pića - Na kursu ćete steći i veštine kreiranje efikasnih timova i uspostavljanje menadžmenta učinka. Odgovornosti za rad menadžera hrane i pića su opsežne, a mnoge ustanove zahtevaju da ovi menadžeri imaju setifikate u menadžmentu i ugostiteljstvu.
Procesom usluživanja u sektoru hrane i pića obezbeđuje se konzumiranje gotovih proizvoda, odnosno konkretnih jestivih formi proizvedenih u kuhinjskom bloku. Usluživanje se obavlja u prostorima hotela namenjenim gostima. Konzumacija gotovih proizvoda od strane gostiju predstavlja završnu fazu ciklusa robe i materijala. Proces usluživanja prati odgovarajuća tehnika rada, odnosno poslovna evidencija vezana pre svega za prijem porudžbina od strane gosta, prosleđivanje kuhinji, preuzimanje gotovih konzumacija iz kuhinje, usluživanje, uz ispostavljanje računa gostu i naplatu. Svaka porudžbina se mora evidentirati, tj. Danas se koristi kompjutersko registrovanje konzumacija. Softverski paketi koji se odnose na celokupno poslovanje u sektoru hrane i pića, omogućavaju automatsko registovanje porudžbina, uz istovremeno evidentiranje poslovnih promena u kuhinji i točionici pića i sastavljanje računa za gosta. Naplatu računa obavlja konobar. Na kraju radnog vremena konogbar je dužan da novčana i ostala sredstva plaćanja dostavi odeljenju blagajne restorana kako bi se sastavio izveštaj o dnevnom pazaru. U objektima prevashodno orijentisanim na pružanje pansionskih usluga, gostu se prilikom prijema može izdati kartica za pansionske obroke.