Kako se otarasiti kamena u bubregu za samo 10 dana?
Ipak, za pripremu nekih prirodnih lijekova, često posežemo za rotkvom u kombinaciji sa nekim drugim prirodnim sastojcima. Takodje, smanjiti i unos. Sledećeg jutra, trebali biste naći zeleno kamenje u stolici. Može biti posledica preteranog izlučivanja soli urata ili preteranog unosa namirnica bogatih purinima kakve su govedina, riba i iznutrice.
Smjesu je potrebno držati u frižideru svo vrijeme u staklenoj boci jer je kvarljiva. Nakon što potrošite prvu napravite još jednu smesu jer je kvarljiva te se pravi po meri od 250 g. Za rešavanje većine problema sa peskom ili kamenčićima u bubrezima i žuči potrebno je da popijete dve navedene mere. To ispiti u toku dana 12 h.
Kako se otarasiti kamena u bubregu za samo 10 dana? - Uzroci koji dovode do nagomilavanja kalcijuma u urinarnim putevima jesu pre svega njegova smanjena resorpcija iz tubula bubrega te on ostaje zatočen u bubrežnom sistemu i tako se formiraju kamenci.
Naime, uočeno je da u krajevima gdje ljudi jedu crnu rotkvu nema pojave. Tako su stručnjaci došli do jednostavnog prirodnog recepta za borbu protiv kamenca, a to je 1 dl soka iscijeđen iz sirove rotkve koji se uzima natašte. Ovaj sok može istjerati kamence liječiti te spriječiti njihovo nastajanje prevenirati. Crna rotkva je odličan prirodni lijek za bezbolno. Ona se riba na sitni ribež i cijedi se sok koji se pije ali obavezno poslije jela jer je jako žestok i jak pa nije dobro za želudac da se pije prije jela. Sok se pije u dozi od 2,5 decilitra u toku dana najbolje ujutro i navečer poslije jela. Koristi se samo svježa crna rotkva koja ima dosta soka i potpuno crna zagasita, ne smije da ima bijelih površina po sebi. Rotkva se dobro opere, očisti vrhom noža od crvotočina ako ima i riba na sitni ribež toliko da se nacijedi 1,25 dcl soka ujutro i navečer poslije jela. Sok se procijedi kroz gazu i pije naiskap pošto je dosta jak, pripremi se jedna žličica meda ili pekmeza poslije pijenja tako da se odmah pojede i zalije vodom da bi se ublažio okus soka u grlu. Rotkva se koristi 20 dana i kamen jednostavno nestane. Ako ne sijete rotkvu kod kuće da bude svježa, onda kupite na placu 10-15 kila i pohranite u neku veću posudu u pijesak i zalijevajte vodom tako da bude stalno svježa. Rotkva će u posudi ponovo listati i imati će dovoljno svježine i soka. Glavni sastojak u rotkvi za topljenje kamenca je upravo u kori rotkve tako da se ne smije nipošto guliti, nego cijela ribati na sitnu ribež pa cijediti, a ostatak može da se pojede kao salata.