Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/prosinsurdudh

Marketing

Smokvica kolač - Pronađi pratnju

Hrvatska u srcu - mala










Click here: Smokvica kolač






Staviti preko ohladjenog tamnog dela i stavite u frizider da se stegne. SENDVIČI Sendvič sa šunkom i sirom 280 din Sendvič sa ajvarom, feta sirom i jajetom 270 din Sendvič sa pršutom, jajima i mladim sirom 390 din Smokvica Klub sendvič 590 din SALATE Salata sa plavim sirom i rukolom 490 din Pileća salata 540 din Biftek salata 790 din Cezar salata 560 din Nica salata sa tunom 110gr 540 din Salata od rukole sa paradajzom, parmezanom i balsamiko sosom 450 din Vitaminska salata 440 din Vitaminska salata sa piletinom 540 din Šopska salata sa kozijim sirom 450 din GLAVNA JELA Panko piletina 600 din Ragu sa domaćim taljatelama 150gr 650 din Njoke sa gorgonzola sosom i piletinom 520 din Rigatone sa piletinom 570 din Grilovana pileća prsa 220gr 620 din Rolovana pileća prsa 250gr 670 din BBQ chicken 640 din Domaći pileći giros 200gr 590 din Bečka šnicla 150gr 530 din Tagliata biftek 1300 din Smokvica burger 480 din Smokvica burger sa ananasom 530 din Hrskave lignje 220gr sa tartar sosom 570 din Dimljena vešalica 220gr 790 din Domaće prodimljene srpske kobasice 300gr 750 din Domaće taljatele sa pesto sosom i čeri paradajzom 750 din Libanska piletina 850 din DNEVNA SUPA Teleća čorba 200 din DODATNA JELA Zelena salata 190 din Začinjeni prženi krompir 190 din Paradajz i feta salata 190 din Grčka salata 220 din Smokvica mix zelena salata 190 din Smokvica pomfrit 170 din Paradajz 190 din Kajmak 100 din Domaći ajvar 100 din Domaći kiseli kupus salata 190 din Focaccia 45 din PASTE ZA DVE OSOBE Pene za dve osobe + bokal 1200 din Njoke za dve osobe + bokal 1200 din DNEVNI SPECIJALITETI Svinjski guaš sa pireom 420 din Biftek sa jajetom 1300 din Zimska salata 460 din KOLACI Smokvica Cheese Cake sa karamelom 260 din Tri Colore 290 din Tart Tatin 260 din Tiramisu 260 din Brownies 190 din Dnevni kolač 250 din Apple Streusel 250 din. Nađeni su ostaci iz 2-og, 4-og i 17-og veka koji su rekonstruisani, sačuvani i prezentirani.



smokvica kolač

Ako nije kuvajte još 10 minuta. Suhe smokve obilan su izvor minerala kalcija, cinka, kalija, selena, željeza i bakra.



smokvica kolač

Hrvatska u srcu - mala - Pokrijte i ostavite 10-15 minuta. Na dan otvaranja 14.



smokvica kolač

Ne volim sveže smokve, ali zato slatko, pekmez i sušene obožavam. Ovo slatko sam najviše pravila zbog moje mame, kojoj je smokva jedno od omiljenih voća i spremila sam ga da je iznenadim i odnesem joj jer ja u dvorištu imam drvo, a ona ne. Biće ovo sjajno iznenadjenje! Moraju biti svetlo žute, mešano sa svetlo zelenom bojom, blago mekane na dodir. U veliku šerpu istresite šećer i vodu, pa dodajte kolutove limuna. To ćete jako lako proveriti tako što ćete jednu kašičicu sirupa staviti na tanjirić od kafe, sačekati da se ohladi i onda ubosti prstom. Treba da bude lepljivo, kao sirup na razredjivanje, ili kašičicom ohladjen uhvatite i ono samo kapljice padaju dole. Dok se sirup kuva operete smokve i odstranite peteljke. Svaku smokvu probosti odnapred i odnazad viljuškom da ne bi pukla u toku kuvanja i da bi lepo upila sirup dok se bude kuvala. Kada je sirup gotov dodajte sve smokve u šerpu. Trebale bi vam biti sve u jednom redu, ali ako nekoliko je u drugom ne brinite brzo će one splasnuti i biće mesta u prvom redu i za njih. Kuvajte smokve sat vremena. Tada bi trebalo da su mekane. Proverite da li je opna mekana i viljuška lagano prolazi kroz opnu. Ako nije kuvajte još 10 minuta. Ako jeste sklonite sa vatre, prebacite vlažnu krpu i ostavite da se hladi. Stavite varjaču preko šerpe da budete sigurni da vam krpa neće upasti ili zakačite štipaljkama. Ostavite do sutradan da se ohladi, pa onda stavljajte u tegle koje ste sterilizovali tako što ste bez poklopca stavili u rernu na 100 stepeni i ohladili. Odložite na suvo i tamno mesto.



BOŠČICE kolačići sa džemom
Nafilovati prvu koru pa staviti red keksa pa staviti drugi deo fila pa drugu koru, odgore glazura ili po izboru. Šoping centar će imati posebne ulaze sa svih strana: iz Knez Mihailove, ulice Kralja Petra, kao i iz Pariske i Uzun Mirkove, što ga čini lako dostupnim za sve sugrađane koji dolaze sa različitih strana grada, kao i parking prostor na 3 nivoa sa 450 mesta ulaz iz Uzun Mirkove ulice. Ne volim sveže smokve, ali zato slatko, pekmez i sušene obožavam. No, možete ih kombinirati i s drugim namirnicama. Sa suhim smokvama nisu potrebne jače mjere predostrožnosti, jer na suhom i hladnom mjestu traju do osam mjeseci. Preliminarna zdravstvena istraživanja su potvrdila potencijalno djelovanje ovih spojeva na karcinome prostate i kože. Svježe smokve prikladan su dodatak salatama, kolačima i sladoledima. Ima sorta smokve koja počne da zrene polovinom jula i ako je blaga zima ima je sve do Nove godine. Tada bi trebalo da su mekane.

[Konkurs za posao visoko|Ljubavna veza|Zivotinje seks]








Post je objavljen 20.12.2018. u 00:40 sati.