Provjera stanja bodova
Uglavnom se jedu u obliku suhog voća kao grožđice, ali se mogu i svježe miješati sa voćnim salatama. Mogu se saditi na vrtu, ali vole toplije predjele i suho tlo. Neki ljudi oslobađaju mnogo više magnetične moći.
To je razlog zbog kojeg imaju više prirodne iscjeliteljske moći nego ostali. Crkve su zauzete pokušajima razumijevanja i učenja o duhovnom tijelu, a kiropraktičari su uvježbani da bi brinuli o grubom elektromotornom tijelu ljudskog stroja.
Zdravlje i priroda – kakav je utjecaj magnetizma na zdravlje? - Nutritivna vrijednost Inka bobice u Americi imaju široku primjenu još od davnina, a razlog tome je njihova odlična nutritivna i hranjiva vrijednost.
Poznate su po tome da spuštaju poviše kolesterol, apsorbiraju toksine iz crijeva i organizma te imaju snažna protuupalna svojstva. Inka bobice su slatkog okusa koji se stapa s kiselim te tako pruža cjelovitu, jedinstvenu i ugodnu harmoniju okusa. Inka bobice potiču metabolizam, a razlog leži u visokoj razini vitamina B12. Inka bobice su stoga izvrstan prirodni izvor energije. Mnogi pojedinci koji ih redovito konzumiraju kažu da se zbog toga osjećaju sjajno te svjedoče o višoj razini energije i poboljšanim mentalnim sposobnostima. Zlatne bobice su malo voće koje potiče iz Kolumbije i Perua, a ovo voće je veoma zdravo. Glavni potrošači ovog voća su Engleska i Njemačka. Neka ljekovita svojstva ovih zlatnih bobica: — Bogate su vitaminima A, C te vitaminima B kompleksa — Sadrže mnogo proteina i fosfora — Daju nam potrebnu energiju — Djeluju kao diuretik izbacivanje viška tečnosti iz organizma — Smanjuju nivo holesterola u krvi — Čiste krv — Poboljšavaju probavu — Mogu se koristiti i za liječenje i prevenciju raka crijeva. Nutritivna vrijednost Inka bobice u Americi imaju široku primjenu još od davnina, a razlog tome je njihova odlična nutritivna i hranjiva vrijednost. Smatraju se malom slatkom superhranom. Svi dijelovi biljke osim plodova su otrovni. Ovo im je sastav: — antioksidansi — pokazalo se kako inka bobice imaju više antioksidanasa od dugog suhog voća. Sadrže fitosterole koji imaju antioksidativno, antikancerogeno i antiupalno djelovanje, a osim toga odlično djeluju u borbi protiv bakterija i mikroba — vlakna — ovo je jedna od hrane bogate vlaknima pa tako u 100 grama inka bobica možete dobiti oko 19 grama vlakana. Uz to sadrže i topiva vlakna koja su važna za kontroliranje apetita i snižavanje kolesterola. Ona pomažu i u borbi protiv pretilosti jer topiva vlakna u dodiru s vodom stvaraju želatinastu masu koja djeluje tako da privlači masnoće, šećere i mnoge štetne tvari iz hrane. Iz tog razloga se preporučuju za korištenje pri početku neke dijete za vitko tijelo. Uz to sadrže i vitamin P, točnije skupinu biljnih tvari ili fitonutrijenata koja je poznata po svojim antioksidativnim svojstvima. Uz to se pokazalo da imaju i antikancerogeno djelovanje Inka bobice mogu se jesti suhe ili svježe Kao i drugo egzotično voće, kao što je kumkvat, inka bobice se mogu pripremati i jesti na nekoliko načina. Uglavnom se jedu u obliku suhog voća kao grožđice, ali se mogu i svježe miješati sa voćnim salatama. Osim toga se mogu dodavati u žitarice, smoothije ili voćne doručke. Odlično se slažu s čokoladom s kojom ih možete prelijevati, ali i koristiti u kolačima ili za izradu muffina. Uz to se mogu jesti i kao slano jelo, ali tek kada su potpuno zrele. Kada ih kupite kod nas vjerojatno neće imati svoj mrežasti okvir, ali ukoliko vidite da je on suh i raspada se, tek tada znači da je plod spreman za konzumiranje. Ako ih jedete nezrele mogle bi izazvati probleme s probavom. Inka bobice su malene su kao trešnje, a u unutrašnjosti imaju mnogo sjemenki. Slatko kisele su pa možda malo podsjećaju na jagode. Mogu se saditi na vrtu, ali vole toplije predjele i suho tlo. Smiju se saditi uz mrkvu, salatu, luk i peršin.