Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hailaysisort

Marketing

Rotkva i med - Susret s djevojkom

Crna rotkva










Click here: Rotkva i med






Kako se koristi crna rotkva kao lijek Crna rotkva i med odlični su protiv kašlja, jer ga umiruju. Za naše podneblje karakteristična je crna rotkva, koja u odnosu na belu nema neke značajnije prednosti.



Rotkva i med

Obe vrste rotkve imaju okrugao, vretenast koren karakterističnog oštrog ukusa i reskog mirisa. Ujutru možete početi koristiti ovaj lekoviti sirup.



Rotkva i med

Crna rotkva - Odnos kalcija i fosfora omogućuje da se kalcij potpuno iskoristi. Naime, lizocin, jedan od sastojaka rotkve deluje antibakterijski.



Rotkva i med

Crna rotkva u kombinaciji sa prirodnim medom prirodni je lijek za kašalj i bronhitis. Postoji zapravo nekoliko načina da se pripremi ovaj lijek, pa ćemo u nastavku napisati recepte. Med i crna rotkva za kašalj i bronhitis Recept za izradu ovog lijeka nije teško pratiti. S obzirom kako je liječenje efikasno, predlažemo da svakako isprobate. Recept za crnu rotkvu i med Uzmite crnu rotkvu srednje veličine, operite je dobro i onda odrežite njezin vrh. Primjena sirupa od crne rotkve i meda Sirup od crne rotkve za kašalj uzimajte do 3 puta na dan, po jednu žlicu sirupa za odrasle, par minuta prije obroka. Djeca neka uzimaju po 1 žličicu 3 puta na dan. Malo jednostavniji recept za rotkvu i med Uzmite i operite par crnih rotkvi srednje veličine. Ogulite koru i rotkvu izrežite na manje komadiće. Izrezane dijelove stavite u posudu, a zatim ih natopite medom. Nakon 12 sati formira se sirup od crne rotkve, koji se uzima prije obroka po jedna žlica, 3 puta na dan. Ova metoda pripreme lijeka je lakša, a efekt liječenja ej isti. Djeca neka doziraju uzimanje lijeka kako je opisano u gornjem primjeru. Mnogi to ne znaju, zato smo se odlučili iskoristiti priliku i predstaviti dva recepta od mrkve za sirup koji će vam pomoći ako imate kašalj ili bronhitis. Sirup se uzima u količini od 3 do 4 čajne žličice na dan. Za prvi recept vam je potrebno 2,5 dcl svježeg soka od mrkve pripremljenog u sokovniku, 2 žlice prirodnog meda i malo vode. Nakratko prokuhajte sok od mrkve zajedno s medom i vodom uz stalno miješanje. Vaš sirup je spreman za konzumiranje. Drugi sirup pripremate tako da pripremite ˝ kg mrkve i 4 žlice prirodnog meda. Mrkvu očistite i narežite na tanke kolutiće. Stavite u posudu i prelijte vodom toliko da mrkva bude sasvim u vodi. Nakratko prokuhajte dok mrkva ne omekša. Izvadite je iz vode pa je ispasirajte mikserom ili blenderom. Vodu u kojoj se kuhala mrkva pustite da se ohladi, pa dodajte med i sve izmiješajte s pasiranom mrkvom. Uživajte i budite zdravi.



Bakina kuhinja - domaći sirupi za kašalj i bolove u grlu (Homemade syrups for cough and sore throat)
U Srednjem vijeku imale su negativno značenje jer su ih ljudi smatrali simbolom svađe i sukoba. Crna rotkva i med za mršavljenje Pošto ova biljka sadrži dosta vode, a jako malo masti i kalorija, dok med obiluje prirodnim šećerima, ova kombinacija može uspešno da se koristi i u procesu regulisanja telesne težine. Zato sljedeći put kada kupite crne rotkve s mladim, netaknutih lišćem nemojte ih bacati. I dalje čekam odgovor, ako netko zna ili sazna, koji ocat koristiti za vitiligo, hvala… 30. Ovaj izvanerdni prirodni sirup za kašalj pri tom ima i sasvim prijatan ukus i veoma je jednostavan za pripremu. Povoljan odnos minerala, posebno kalijuma i natrijuma, stvara diuretičko delovanje, omogućavajući odstranjivanje suvišne vode i holesterola iz organizma.

[Whatsapp Real Girls Numbers for Chat Friendship|POSAO U AUSTRIJI|Svaštara oglasi subotica]








Post je objavljen 19.12.2018. u 00:31 sati.