Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/escalsime

Marketing

Uzgoj presadnica povrća - Pravi datiranje










Click here: Uzgoj presadnica povrća






Gusto nikle biljke na početku imaju dosta svjetla. Povoljan rast presadnica bolje je osigurati kombinacijom jačeg provjetravanja i umjerenim zalijevanjem nego im dopustiti da brzo rastu, a zatim ih naglo zaustavljati. Ali nemojte robovati tome planu. Uz kvalitetu sjemena, kvaliteta presadnica povrća jedan je od uvjeta za postizanje dobrih rezultata u proizvodnji.



Uzgoj presadnica povrća

U razvoju sirovinske osnove Podravke d. Takova mješavina ima znatno bolji odnos pora za vodu i zrak od uobičajenog supstrata pa je razvoj korijena i same presadnice bolji. Prvenstveno se to odnosi na presadnice rajčice i paprike.



Uzgoj presadnica povrća

- Kod paprike se kreće unutar roka od 70-ak dana od nicanja, rajčice 50-ak, a kupusnjača kupus, kelj, kelj pupčar, cvjetača, brokula 40-ak dana. A osim temperature i vlažnosti zraka ne smemo zaboraviti proveravati temperaturu vode za zalivanje koja mora biti zagrejana na 22-25 stepeni C.



Uzgoj presadnica povrća

Očuvanje i zaštita starih hrvatskih sorti povrća 2. Suvremene tehnologije uzgoja presadnica povrća 3. CDA Stanica Klimatska i zemljišna raznolikost Hrvatske te duga tradicija u uzgoju povrća razlogom su prisustva u proizvodnji velikog broja sorti i ekopopulacija povrća različitih osobina. Ljudskim migracijama, trgovinom i razmjenama sjeme različitih povrtnih kultura dolazilo je u različite krajeve, a samo ono koje se najbolje prilagodilo lokalnim uvjetima, davalo zadovoljavajuce prinose i kvalitetu služilo je za daljnju reprodukciju. Depopulacijom ruralnog područja značajno se smanjuje biološka raznolikost kultiviranih biljnih vrsta od kojih su posebno ugrožene povrtne kulture. Tradicija uzgoja velikog broja povrtnih kultura za osobne potrebe u gotovo svakom seoskom domaćinstvu i u mnogim domaćinstvima suburbanih i urbanih središta razlogom su bili postojanja velikog broja domaćih i udomaćenih ekopopulacija i sorti povrća čija je brojnost u zadnje vrijeme jako smanjena. Većina povrtnih kultura kako na otvorenom tako i u zaštićenim prostorima uzgaja se iz presadnica. Proizvodnja povrća iz presadnica je sigurnija, prije dolazi do plodonošenja i berbe, a zbog ujednačenijeg rasporeda biljaka u polju formirani plodovi su krupniji i ujednačeniji. Zbog povoljnijih uvjeta tijekom uzgoja presadnica u odnosu na izravnu sjetvu veći je postotak izniklih biljaka tako da je i potrošnja sjemena manja. Postavljena suvremena agrometeorološka postaja za praćenje pojavnosti uvjeta za razvoj biljnih bolesti na rajčici namijenjenoj preradi. U razvoju sirovinske osnove Podravke d. Temeljem višegodišnje uspješne suradnje Podravke i USAID-a na programu unapređenja proizvodnje povrća za preradu nedavno je instalirana i agrometeorološka postaja.



Uskoro počinje sezona sadnje povrća - City televizija
Međutim danas na tržištu, za potrebe proizvodnje rasada za vlastite potrebe, možemo pronaći i polivalentne supstrate koji imaju univerzalni karakter. Naglašavam da je sjeme hibrida višestruko skuplje od sjemena sorata. Koji su orijentacijski rokovi sjetve za proljetni uzgoj presadnica? Uz održavanje temperature na 25oC i uz odgovarajuću relativnu vlažnost vazduha seme paprike niče za 10-tak dana. Ali nemojte robovati tome planu.

[8 znakova da će se vaša srodna duša pojaviti USKORO|Tinder hrvatski|Opuštajuće masaže varaždin]








Post je objavljen 18.12.2018. u 14:51 sati.