Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

ZAGREB ADVENT RUN 2018



HUMANITARNO I ZABAVNO

Advent Run Zagreb 2018 okupio je u nedjelju 16.12. prije podne na startu trke na 5 000 metara i 10 000 metara u ulici Isidora Kršnjavog, pored hotela Westin 2 500 trkača i trkačica rekreativaca iz cijele Hrvatske, te iz 29 zemalja Europe.



Trčanje u Zagrebu ima sve više i više poklonika koji organizirano treniraju trčanje u sve više registriranih timova, a onda osvježeni trčanjem i kondicijom dolaze na rekreativne utrke kakva je i Zagreb Advent Run 2018. Ova utrka je tek treća u nizu održanih, ali zbog adventskog ugođaja u Gradu postaje sve popularnija. Već od prvog održavanja sudionicima utrke je dozvoljeno – kostimirati se, urediti se na zanimljiv način, i tako uređen i ukrašen - trčati. Žene su pokazale svoju maštu na različite zanimljive načine, što je posebno zanimljivo prolaznicima koji zastanu i promatraju kada trkači prolaze ulicom.




Trkačka ruta prolazila je ulicama: Isidora Kršnjavog – J. Žerjavića – Baruna Trenka – Petrinjska – Đorđićeva – Zrinjevac – Amruševa – Praška – Trg bana Josipa Jelačića – Ilica – Krajiška – Kordunska – Primorska – G. Deželića – Krajiška – Klaićeva – Primorska – G. Deželića – Kačićeva –i ponovo Isidora Kršnjavog gdje je bio cilj na ruti od pet kilometara, a trkači na 10 kilometara pretrčali su još jedan isti krug. Ove godine u utrku su bili uključeni i poklonici brzog hodanja .


Autorica bloga u utrci

Vrijednost ove utrke je u tome što je ona humanitarnog karaktera. Ovogodišnja utrka posvećena je podizanju svijesti o važnosti tjelesne aktivnosti posebno za osobe oboljele od dijabetesa. Dio sredstava prikupljenih od kotizacija utrke organizator utrke RUN CROATIA donirati će Hrvatskom savezu dijabetičkih udruga kao potporu programima i projektima koje Savez provodi.
Margareta Zouhar Zec





Post je objavljen 16.12.2018. u 17:59 sati.