Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bellistra

Marketing

Skok do Sarajeva...

..kako su nasi prijatelji Saša i Jasminka ,odlucili proslaviti njezin rođendan u Sarajevu ,pridružismo se ekipi ja i moja bolja polovica.. Naravno da mi bijaše "teško " palo..jer od nas tridesetak u busu bilo je dvadeset i dvije ženske čeljadi u najopasnijim godinama..dakle od tridesetih pa do pedesetipet..pa si vi mislite..kako je bilo nama manjincima muskog roda..

Pa tako krenusmo busom u vedrom tonu u pratnji mog nećaka harmonikaša koji je odvaljivao od zabavnih poskočica do sevdaha...a sve u nutkanju pića i kolača... Smještaj je bio u hotelu Lula na samoj Baš Čaršiji..

..kako su nas domaći mediji bombardirali sa velikom kolicinom smoga i jednim od najzagađenijih gradova svijeta,neki su se u tom tonu i pripremili.. Docekala nas je neka dosadna kiša i susnježica..

..pa smo obilazak bazara i grada koristili kisobrane..no to nije umanjilo čar baščarskijske vreve..koja uvijek živi,..gazda hotela (...inače Albanac,jako pristojan i susretljiv i nadasve usluzan kao i svo njegovo osoblje..),

dočekao domaćom kahvom,a potom smo otisli na zajednicki dorucak u jedan drugi njegov objekat gdje smo se počastili pitama,burecima i kolačima te jogurtom i limunadom iz njihove manufakture..doslovce smo se ubili... Nakon malog odmora rasuli smo se po kasabi baš čaršije i grada obilazeci obliznje znamenitosti..od crkava,đamija,sinagoge,trznice,vjecne vatre,bazara...navecer smo zauzeli dio poznate Sarajevske pivnice HS,te uz platu bosanske meze i pivo iz njihove proizvodnje u pratnji žive glazbe..čagali do ponoći..

Sutradan nakon dorucka nasi domaćini slavljenici

..organiziraše nam izlet s minibusom i mladim lokalnim vodicem Adnanom,obilazak grada,vrela rijeke Bosne,tunel spasa,gradske znamenitosti,bob staza..dok su oni spremali mezetluke za predstojeći rođendan..









Nakon izleta slijedio je mali odmor uz kolače i kavu,te dakako lulu..



..da bismo navecer krenuli sa pjesmom i bakanalijama...u vidu domaćih specijaliteta i dakako sarajevskog piva,istarskoga vina..i šarenog glazbenog repertoara u izvedbi mog nećaka koji se nije štedio ..





..bilo je tu svakakve čage i pjesama ,od kola,poskocica,bećaraca,do sevdaha i zabavnih ili cak i rok izvedbi domacih legendarnih izvođača..potom su krenule pošalice na račun slavljenice,gdje je moja malenkost uručila

mikrofon" bez baterija slavljenici a kojeg s se sve žene ..hm..rado mašile..da vide kako im leži u ruci... ..što je dakako izazvalo salve smijeha i viceva...



..i tako do negdje pola četiri ujuto... Potom je slijedio ubrzani odmor...doručak..(moram i tu pohvaliti relativno obilan doručak od strane hotela koji prima tek dvadesetak osoba,ostali su bili smjesteni odmah iza u drugom hotelu villa Orijent,a koji su se stvarno potrudili ugostiti nas za pamćenje...) Oko jedanaest se krenulo dalje....put nas je poveo za Travnik.. ..tu smo stali pored rijeke Lašve..te popili Lutvinu kahvu... ..gdje se dobije đezvicu s kavom,rahatluk,mlijeko,vodu,jednu cigaretu i kutiju šibica za suvenir... Nakon toga nastavismo do Jajca...tu smo ponad poznatih vodopada zamezili ostatke od sinocnje večere..a toga e bilo ohohoj..tako da su se počastili i neki slucajni prolaznici,gladavsi u čudu odakle su ovi veseljaci pristigli... Nakon okrijepe i puš i piš pauze krenusmo za domaju..gdje sretno stigosmo u kasnu noćnu uru.....

Post je objavljen 14.12.2018. u 09:26 sati.