Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/luckyrufus57

Marketing

Meee Meee Meeerekeš 2. dio

Eto. UN je svoje obavio. Deklaracija o emigrantima je apsolvirana i sada je samo treba formalno prvom prilikom potvrditi u UN-u u New Yorku. I dok veći dio svijeta pokušava naći riješenje za migrante, barem za legalne, neki od njih i dalje čine sve kako bi pokazali i dokazali kako nekima jednostavno treba kazati NE i vratiti ih odakle su došli!

Da se odmah ogradim od svih zlih komentara, ovo što sada pišem samo je moja interpretacija istinitog događaja koji se dogodio jučer, a za što sam saznao čitajući dnevni tisak!

Preko 1200 eritrejaca došlo je u "obećanu" zemlju koja ih je primila u svoj topli zagrljaj. Osigurali su im stan i hranu, odjeću i obuću, dobivaju mjesečni džeparac, organiziraju im besplatne tečajeve njemačkog jezika. Ljudi žive bolje nego su u svojoj zemlji mogli zamisliti ili maštati!
Tako su nekolicina njih odlučila zaštitarima, koji su se brinuli da ih nitko ne uznemirava, izraziti svoje nezadovoljstvo! Učinili su to prilično grubo pa su zaštitari pozvali policiju da ih smiri. Na to su migranti odgovorili barikadama u zgradi u kojoj su smješteni, koju su na kraju zapalili. Lokalna policija uz pomoć interventne uspjela je smiriti situaciju, počinitelji su uhićeni, a u pretresu njihovih soba pronađene su velike količine droge i ukradenih stvari!
Dakle, ti "jadni" ljudi, koji su bježeći od ratova i siromaštva odlučili svoj dom zasnovati u Njemačkoj, koja im je to i omogućila, kao zahvalu za sve što su dobili, prave nerede, pale zgrade u kojima su smješteni, kradu, prodaju drogu, švercaju......! To je već druga zgrada u istom gradu u Njemačkoj koju su migranti zapalili i u kojoj se više ne može stanovati!
Ima li uopće smisla komentirati takvo ponašanje?
Primiš ljude u svoj dom. Daš im stan, hranu, odjeću i obuću, mjesečni džeparac. Besplatno ih školuješ i nakon što nauče jezik imaju garantirani posao. A za uzvrat dobiješ pljačku, šverc, drogu i palež!

Hoće li se sada oglasiti i ona organizacija koja je našu policiju optužila kako se brutalno odnose prema ilegalnim migrantima?
Vjerojatno hoće. Oni će odmah razgovarati s "jadnim" eritrejcima, koji su pljačkali, preprodavali drogu i zapalili kuću u kojoj su živjeli i objaviti kako se policija s njima nehumano odnosila. Umjesto da su ih svih odlikovali za hrabrost i požrtvovnost, ta zla policija ih je bez milosti uhitila.



Post je objavljen 11.12.2018. u 21:26 sati.