Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakotikupus

Marketing

manipulacija

obično ljudi muzički broj, kako se to običava kazati, stavljaju na kraju, ali na ovu temu muzički broj treba staviti na početak iz istog razloga kao što se stavlja onaj na kraju, da temi da na značaju. ide muzički broj:



sad kada smo ugradili muzički broj u temu možete ga uključiti jer traje taman toliko koliko će vam trebati vremena da pročitate post. zašto je to bitno, vidjeti će te na kraju. al krenimo redom.

manipulacija se koristi u različitim situacijama kako bi se ostvarili neki benefiti, bilo materijalni bilo društveni. može se također kazati da je manipulacija grublji izraz za transparentnost isto ka šta je vagina finiji izraz za pizdu a penis za organ kojega svi zovu kurac. znači da se manipulacija bazira na uljepšavanju onoga što je svima poznato ali se to ne usuđuju javno kazati kako ne bi bili izopćeni. kada je riječ o manipulaciji od strane države tj. struktura vlasti onda se to zove propaganda. no, ostavimo na trenutak struktuiranje propagande sa strane i držimo se onoga što se time postiže. postiže se to da se ljude uvjeri u nešto što mi želimo da vjeruju. da bi to postigli ne smijete se služiti lažima jer bi u tom slučaju bili prevaranti, nego doziranom istinom, odnosno onim dijelom istine oko kojega možete iskronstruirati priču, kao npr. šta su to učinili ameri u kaubojskim filmovima. oni nisu negirali istinu kako su se sukobili sa indijancima, čak što više, poraz kod little big horna su prikazali kao opravdanje za sve akcije protiv indijanaca nad kojima su počinili genocid, a da bi to bili u mogućnosti morali su dobiti podršku javnog mijenja koje blage veze nije imalo sa indijancima niti su ikada došli sa njima u dodir. sve je to napravljeno u svrhu naseljavanja, a naseljavanje za sobom vuče i profit. isti se scenarijo dogodio i u zaljevskom ratu kada su se američke naftne korporacije, od kojih je jedna u vlasništvu obitelji bush, zaželile većeg profita, jer uspostavom nestabilnosti i manjka robe na tržištu istoj raste cijena.

to tako funkcionira u ovom svijetu globalizacije no, postavlja se pitanje što pojedinci dobivaju manipuliranjem drugih? opet napominjem nije riječ o prevarama na osnovu laži već o benefitima koji proizlaze iz manipulativnog djelovanja. ako izuzmemo političare i 'uspješne menađere' kojima je manipulacija istinom usmjerena ka ostvarivanju materijalnog interesa onda je manipulacija među 'običnim smrtnicima' usmjerena ka zadovoljavanju vlastitog ega tj. kako bi se to u narodu reklo 'tjeranje vode na svoj mlin'. zašto? jer se na takav način stiče 'vjerodostojnost' koja....koja u datom trenutku može poslužiti, neovisno o potrebama, ako ne ništa drugo onda kao podrška u mišljenju.

e sad. povijesna zbilja je od žena stvorila genetske manipulatore iz prostog razloga što su žene slabiji spol pa su se tijekom povijesti morale izboriti za svoje mjesto pod suncem. da bi to uspjele morale su pored sebe imati snažnog i naivnog (finiji oblik značenja glup) muškarca, nemojmo se zavaravati, više je ratova u povijesti pokrenuto za naklonost ženskog međunožja nego li zbog slave, uostalom svaki rat košta koliko i nezasitna žena. ali kako to obično biva kada naivni shvati da je u stvari ispao glup onda dolazi do tarapane, sijeku se glave, dižu revolucije, pokreću brakorazvodne parnice, prekidaju prijateljstva, a rezultat svega je traženje zadovoljštine. za što? zato šta je netko ispao glup!? no svi zaboravljaju, ili toga nisu svjesni, da se korijen manipulacije nalazi u njima samima. u njihovoj vjeri u ljude, osjećaju krivnje koji im se nameće samim rođenjem, gramzivosti i naposljetku, zadovoljenjem vlastitog ega. zato, kada idući put čujete ovo pismu sjetite se da ste samo pijuni u rukama onih koji povlače figure.

a sad. što ste zapamtili od pjesme i od teksta?

Post je objavljen 10.12.2018. u 18:44 sati.